|
Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Технологічний >
Кафедра технологій виробництва, переробки та якості продукції тваринництва >
Статті >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/8942
|
Название: | Використання харчових добавок у ковбасному виробництві та їх вплив на організм людини |
Другие названия: | Использование пищевых добавок в колбасном производстве и их воздействие на организм человека The use of food additives for the production of sausages and their effect on the human body |
Авторы: | Трохименко, В. З. Trohimenko, V. Кальчук, Л. А. Kalchuk, L. Дідух, М. І. Дидух, Н. И. Diduh, M. Ковальчук, Т. І. Ковальчук, Т. И. Kovalchuk, T. Захарін, В. В. Захарин, В. В. Zacharin, V. |
Ключевые слова: | харчова добавка пищевая добавка food additive ковбасне виробництво колбасное производство sausage production безпека та якість ковбасних виробів безопасность и качество колбасных изделий safety and quality of sausage products ковбасні вироби колбасные изделия sausage products вплив на організм влияние на организм influence on the organism |
Дата публикации: | 2018 |
Издатель: | Сумський національний аграрний університет |
Библиографическое описание: | Використання харчових добавок у ковбасному виробництві та їх вплив на організм людини / В. З. Трохименко, Л. А. Кальчук, М. І. Дідух [та ін.] // Вісн. Сумського нац. аграр. ун-ту. Сер. Тваринництво. – 2018. – Вип. 2 (34). – С. 233–237. |
Аннотация: | У статті проаналізовано використання харчових добавок у виробництві ковбас та визначено їх вплив на організм людини. Харчові добавки у ковбасному виробництві використовують з метою зменшення собівартості, збільшення виходу готового продукту, підсилення смаку та подовження терміну зберігання ковбасних виробів. Більшість цих добавок є заборонені в багатьох країнах через небезпеку для здоров’я людини. Висвітлено негативний вплив на організм людини та небезпеку використання харчових добавок у виробництві ковбасних виробів. В статье анализируется использование пищевых добавок при производстве колбасных изделий и определяется их влияние на организм человека. Пищевые добавки в колбасном производстве используют с целью уменьшения себестоимости, увеличения выхода готового продукта, усиления вкуса и продления срока хранения колбасных изделий. Большинство этих добавок запрещены во многих странах из-за опасности для здоровья человека. Подчеркивается негативное влияние на организм человека и опасность использования пищевых добавок при производстве колбасных изделий. The article analyzes the use of food additives in the manufacture of sausage products and determines their influence on the human body. Food additives in sausage production are used to reduce the cost price, increase the yield of the finished product, enhance the taste and extend the shelf life of sausage products. Most of these additives are banned in many countries because of the danger to human health. It emphasizes the negative influence on the human organism and the danger of using food additives in the manufacture of sausage products. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/8942 |
Располагается в коллекциях: | Статті
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|