Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Статті >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/9131
|
Название: | Гастрономічний туризм: теоретичний конструкт |
Авторы: | Нестерчук, І. К. Nesterchuck, I. |
Ключевые слова: | гастрономічний туризм їжа гастрономічна культура національна кухня |
Дата публикации: | 2017 |
Издатель: | Житомирський національний агроекологічний університет |
Библиографическое описание: | Нестерчук І. К. Гастрономічний туризм: теоретичний конструкт / І. К. Нестерчук // Наукові читання – 2017 : наук.-теорет. зб. / ЖНАЕУ, Наук.-інновац. ін-т економіки та агробізнесу. – Житомир : ЖНАЕУ, 2017. – Т. 3. – С. 145–149. |
Аннотация: | Постановка проблеми. Кулінарні традиції країн світу закладалися сторіччями, так як отримували вплив численних факторів, серед яких і вплив кліматичних умов та географічного положення, економічний добробут країн і ступінь впливу їх культур. Поступово формувався етнос країни і як наслідок даного процесу – становлення гастрономічних особливостей. Відповідне твердження доводиться принаймні тим фактом, що люди, від природи всеїдні, в різних національних культурах харчуються по-різному, тому «хочеш пізнати культуру країни – спробуй її на смак». Саме з цією метою і сформувалося новий напрямок – гастрономічний туризм. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9131 |
Располагается в коллекциях: | Статті
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|