DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Статті >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/9156

Название: Роль сільськогосподарської техніки у забезпеченні інноваційного прориву в рослинництві
Авторы: Шлапак, М. А.
Shlapak, M.
Ключевые слова: інноваційний прорив
сільгосптехніка
кооперація
машинні кільця
машиннотракторні кооперативи
Дата публикации: 2017
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет
Библиографическое описание: Шлапак М. А. Роль сільськогосподарської техніки у забезпеченні інноваційного прориву в рослинництві / М. А. Шлапак // Наукові читання – 2017 : наук.-теорет. зб. / ЖНАЕУ, Наук.-інновац. ін-т економіки та агробізнесу. – Житомир : ЖНАЕУ, 2017. – Т. 3. – С. 266–270.
Аннотация: Постановка проблеми. Інноваційний прорив, як об’єктивна необхідність подальшого розвитку агропромислового виробництва, перетворився в наш час на ключовий пріоритет забезпечення науково-технічного прогресу. Особливо яскраво демонструє цей вектор розвитку галузь рослинництва. Освоєння новітніх технологій, складовою яких є, передусім, техніка, постачальні та сервісні мережі, а також інформаційно-консультативне забезпечення, в умовах входження до європейських та світових ринків визначає конкурентну позицію підприємств та галузей вітчизняного агробізнесу. Вдосконалення техніки має відповідати, з одного боку, зростаючим вимогам до ефективної передачі тягової сили та коефіцієнту корисного навантаження, а з іншого – можливостям екологічного контролю щодо забруднення довкілля, збереження структури, вологи і родючості ґрунту, енергоефективності. Отже, існує гостра необхідність системного дослідження організаційних форм використання сільськогосподарської техніки в процесі виконання її інноваційної місії.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9156
Располагается в коллекциях:Статті

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Nauk_chyt_2017_3_266-270.pdf274,44 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет