DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Статті >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/9158

Название: Актуальні питання публічного управління аграрної сфери в умовах децентралізації
Авторы: Якобчук, В. П.
Yakobchuk, V.
Якобчук, В. А.
Yakobchuk, V.
Ключевые слова: публічне управління
держава
сільськогосподарське виробництво
аграрна політика
децентралізація
Дата публикации: 2017
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет
Библиографическое описание: Якобчук В. П. Актуальні питання публічного управління аграрної сфери в умовах децентралізації / В. П. Якобчук, В. А. Якобчук // Наукові читання – 2017 : наук.-теорет. зб. / ЖНАЕУ, Наук.-інновац. ін-т економіки та агробізнесу. – Житомир : ЖНАЕУ, 2017. – Т. 3. – С. 276–282.
Аннотация: Постановка проблеми. В умовах складної соціально-економічної організації сучасної економіки та безлічі її проблем далеко не все підпорядковано ринку. Він є лише одним із механізмів узгодження поведінки економічних суб’єктів: немає жодної країни, як, втім, не було ніколи раніше, господарство якої функціонувало б тільки за допомогою ринкового механізму. Завжди паралельно працював механізм державного регулювання. Роль держави з середини XVII ст. до середини XIX ст. була незначною і обмежувалася виконанням таких функцій, як забезпечення правопорядку та безпеки громадян, захист їх власності, справедливе вирішення спорів, організація грошового обігу та громадських робіт та ін. Саме це було історичною передумовою формування системи капіталістичних відносин. Але держава безпосередньо не втручалася у функціонування економічної системи. Однак навіть, описану Адамом Смітом, ідеальну модель ринку, що склалася в епоху становлення капіталізму і вільної конкуренції, не можна вважати повністю нерегульованою економікою.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9158
Располагается в коллекциях:Статті

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Nauk_chyt_2017_3_276-282.pdf284,67 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет