|
Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Статті >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/9167
|
Название: | The forecasting of bovine meat and milk world production |
Другие названия: | Прогнозування виробництва м’яса та молока у світі |
Авторы: | Kovalchuk, O. Ковальчук, О. Д. |
Ключевые слова: | food economy продовольча економіка animal husbandry тваринництво dairy products молочні продукти agriculture сільське господарство |
Дата публикации: | 2015 |
Издатель: | Житомирський національний агроекологічний університет |
Библиографическое описание: | Kovalchuk O. The forecasting of bovine meat and milk world production / O. Kovalchuk // Наукові читання – 2015 : наук.-теорет. зб. / ЖНАЕУ, ф-т обліку та фінансів. – Житомир : ЖНАЕУ, 2015. – С. 40–44. |
Аннотация: | Statement of the problem. The world food economy is being increasingly driven by the shift of diets and food consumption patterns towards livestock products. In developing countries, where almost all world population increases take place, consumption of meat has grown at an average rate of 5.1 percent p.a. since 1970, that of milk and dairy products at 3.6 percent p.a. However, growth rates have been on the decline: meat was growing at 2.9 percent between 1997 and 2007, down from 6.1 percent in the preceding ten years. Aggregate agricultural output is being affected by these trends, not only through the growth of livestock production proper, but also through the linkages of livestock production to the crop sector which supplies the feeding stuffs, mainly cereals and oilseed products. Постановка проблеми. Світова продовольча економіка обумовлена зміною дієт і моделей споживання продуктів харчування продукції тваринництва. У країнах, що розвиваються, де зростає майже все населення світу, з 1970 року споживання м’яса зросло в середньому на 5,1%, молока та молочних продуктів – на 3,6%. Проте, темпи приросту мали тенденцію до зниження: у період з 1997 по 2007 роки кількість м'яса зросла на 2,9%, порівняно з 6,1% за попередні десять років. Ці тенденції впливають на сукупну сільськогосподарську продукцію, не лише за рахунок зростання власного виробництва тваринництва, а також через зв’язки з виробництвом тваринницької продукції у сільськогосподарському секторі, яка постачає корми, головним чином зернові та олійні продукти. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9167 |
Располагается в коллекциях: | Статті
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|