Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/9287
|
Название: | Маркетингові технології просування органічної продукції |
Авторы: | Степаненко, Н. І. Stepanenko, N. |
Ключевые слова: | індекс споживчої довіри фінансове благополуччя комунальні послуги |
Дата публикации: | 2018 |
Издатель: | Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок |
Библиографическое описание: | Степаненко Н. І. Маркетингові технології просування органічної продукції / Н. І. Степаненко // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. доп. учасн. VI Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2018. – С. 221–226. |
Аннотация: | Зміни у купівельній поведінці споживачів останнього десятиліття, що відображають зміщення акцентів у перевагах при виборі продуктів харчування та інших товарів широкого вжитку в бік категорії eco-friendly, зумовлено крос-культурністю споживацького мейнстриму з огляду на демографічні, макроекономічні, соціально- екологічні та інституційні детермінанти. Так, мода на екстернальну красу та успішність; турбота про зовнішність, демонстрація прихильності щодо здорового способу життя й захоплення спортом; необхідність зберігати активність й високу активність протягом життя; потреба урізноманітнювати гастрономічні звички; зростання економічної ролі жінок як центру прийняття рішення про купівлю; підвищена увага до збалансованості раціону харчування дітей; попит на спеціальне харчування з боку споживачів із хронічними захворюваннями видозмінюють філософську платформу побудови ієрархічної структури потреб. Враховуючи вказані тренди цілком очевидним є комерційно приваблива перспектива розвитку сектора органічних продуктів, що характеризується такими особливостями: стабільність попиту у періоди економічних спадів та криз; канали збуту відображають нішеву специфіку органічних продуктів і є об’єктивно стійкими з огляду на лояльність цільових споживачів; високий маржинальний прибуток; позитивні прогнози росту ринку органічних продуктів у довго- та середньостроковій перспективі. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9287 |
ISBN: | 978-966-8706-99-8 |
Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|