Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/9361
|
Название: | Бактерицидні властивості соняшникового меду Житомирського Полісся |
Авторы: | Діхтяр, О. О. Dikhtyar, О. Кривий, М. М. Kryvyi, М. |
Ключевые слова: | фітонциди соняшниковий мед пилок медоносів |
Дата публикации: | 2018 |
Издатель: | Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок |
Библиографическое описание: | Діхтяр. О. О. Бактерицидні властивості соняшникового меду Житомирського Полісся / О. О. Діхтяр, М. М. Кривий // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. доп. учасн. VI Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2018. – С. 509–511. |
Аннотация: | Постановка проблеми. Бджолиний мед має потужні антимікробні властивості і здатний затримувати ріст багатьох хвороботворних бактерій та мікроорганізмів. Така дія обумовлена вмістом у меді фітонцидів, біологічно активних речовин, які виробляються рослинами та мають бактерицидні властивості, і ферментів, що беруть участь в реакціях з вивільненням активного кисню, який діє антибактеріально. У мед фітонциди надходять разом з нектаром і пилком медоносів, тому хімічний склад та властивості бджолиних продуктів можуть залежати від ботанічного походження, агрохімічного складу ґрунту, погодно-кліматичних умов тощо. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9361 |
ISBN: | 978-966-8706-99-8 |
Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|