|
Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Інженерії та енергетики >
Кафедра вищої та прикладної математики >
Статті >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/9442
|
Название: | Дослідження рівня виробничого травматизму і профзахворюваності в галузі тваринництва та переробки продукції тваринництва АПК України |
Другие названия: | Research on the level of production traumatism and professional sickness in the field of animals husbandry of agrarian and industrial complex of Ukraine Исследование уровня производственного травматизма и профзаболеваемости в области животноводства и переработки продукции животноводства АПК Украины |
Авторы: | Савченко, Л. Г. Savchenko, L. Цивенкова, Н. М. Tsyvenkova, N. Савченко, В. М. Savchenko, V. Савченко, В. Н. |
Ключевые слова: | АПК України agrarian and industrial complex of Ukraine АПК Украины галузь тваринництва animals husbandry животноводческая отрасль виробничий травматизм occupational injuries производственный травматизм рівень виробничого травматизму level of production traumatism уровень производственного травматизма професійні хвороби professional sickness профессиональные заболевания |
Дата публикации: | 2016 |
Издатель: | Подільський державний аграрно-технічний університет |
Библиографическое описание: | Савченко Л. Г. Дослідження рівня виробничого травматизму і профзахворюваності в галузі тваринництва та переробки продукції тваринництва АПК України / Л. Г. Савченко, Н. М. Цивенкова, В. М. Савченко // Подільський вісник: сільське господарство, техніка, економіка. – 2016. – Вип. 25. – С. 115–122. |
Аннотация: | У статті представлено рівень виробничого травматизму і профзахворюваності в галузях тваринництва та переробки продукції тваринництва АПК України. Розподілено виробничий травматизм та професійні захворювання в галузі тваринництва за сферами діяльності. Відображено структуру професійних уражень працівників тваринництва, типи захворювань, пов’язаних з тваринництвом, та розподіл первинно виявлених професійних захворювань і отруєнь за тривалістю впливу на працюючих основних несприятливих виробничих факторів. Наведені відомості змушують звернути увагу перш за все на необхідність дотримання технологічної і трудової дисципліни, на підвищення професійного рівня в частині вимог техніки безпеки при роботі з машинами та обладнанням, при обслуговуванні тварин, на усунення причин і джерел травмування, на підвищення якості навчання та атестації працівників і підвищення вимогливості при атестації. This paper studies the level of occupational injuries and professional sickness in the field of animals’ husbandry and processing products of animals’ husbandry of agrarian and industrial complex of Ukraine. The analysis of the types of diseases associated with livestock and the structure of injuries of professional staff in the field is given in the paper. An initial allocation of identified occupational diseases and poisoning effect on the duration of working main adverse factors are shown.
Thus, the main cause of injury to workers is a violation of the labour process, that access to work without instruction, without training, lack of labour protection instructions, and more. These data are forced to pay attention primarily on the need to respect the technological and labour discipline, to improve the professional level of safety requirements when working with machinery and equipment, with service animals to address the causes and sources of injury, to improve the quality of training and certification of staff and increased rigor in the evaluation. В статье представлены уровень производственного травматизма и профзаболеваемости в отраслях животноводства и переработки продукции животноводства АПК Украины. Распределены производственный травматизм и профессиональные заболевания в области животноводства по сферам деятельности. Отображена структура профессиональных травм работников животноводства, типов заболеваний, связанных с животноводством, и распределение первично выявленных профессиональных заболеваний и отравлений по продолжительности воздействия на работающих основных неблагоприятных производственных факторов. Приведенные сведения заставляют обратить внимание, прежде всего, на необходимость соблюдения технологической и трудовой дисциплины, повышение профессионального уровня в части требований техники безопасности при работе с машинами и оборудованием, при обслуживании животных, на устранение причин и источников травмирования, повышение качества обучения и аттестации работников и повышение требовательности при аттестации. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9442 |
ISSN: | 2410-1125 |
Располагается в коллекциях: | Статті
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|