|
Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Інженерії та енергетики >
Кафедра вищої та прикладної математики >
Статті >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/9443
|
Название: | Дослідження рівня професійного ризику, виробничого травматизму та профзахворюваності в галузі тваринництва України |
Другие названия: | Researching the level of professional risk, production traumatism and professional sickness in the field of animals husbandry of Ukraine Исследование уровня профессионального риска, производственного травматизма и профзаболеваемости в отрасли животноводства Украины |
Авторы: | Савченко, В. М. Savchenko, V. Савченко, В. Н. Цивенкова, Н. М. Tsyvenkova, N. Савченко, Л. Г. Savchenko, L. |
Ключевые слова: | галузь тваринництва animals husbandry отрасль животноводства виробничий травматизм occupational injuries производственный травматизм професійний ризик professional risk профессиональный риск рівень виробничого травматизму level of production traumatism уровень производственного травматизма профзахворювання professional sickness профзаболевания |
Дата публикации: | 2017 |
Издатель: | Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» |
Библиографическое описание: | Савченко В. М. Дослідження рівня професійного ризику, виробничого травматизму та профзахворюваності в галузі тваринництва України / В. М. Савченко, Н. М. Цивенкова, Л. Г. Савченко // Вісн. Нац. техн. ун-ту «ХПІ». Сер. Механіко-технологічні системи та комплекси. – 2017. – № 19 (1241). – С. 151–156. |
Аннотация: | Розглянуто рівень професійних ризиків, виробничого травматизму та профзахворюваності в галузі тваринництва України та здійснено їх
розподіл за сферами діяльності. Представлено структуру уражень працівників тваринництва, типів захворювань на виробництві та розподіл
первинно виявлених профзахворювань і отруєнь за тривалістю впливу на працюючих основних негативних виробничих факторів. Зазначене свідчить про необхідність: дотримання трудової дисципліни; підвищення професійного рівня з техніки безпеки при роботі з машинами, обладнанням та під час обслуговування тварин з метою усунення причин і джерел травмування; підвищення якості навчання та атестації працівників галузі. This article researches the degree of professional risks, occupational injuries and professional sickness in the field of animal husbandry in Ukraine, and their distribution by areas of activity. The structure of occupational injuries of workers of animal husbandry, the types of proffesional diseases, and a distribution of a primary identified occupational diseases and poisoning effect by the duration of influence on workers of main negative
production factors are given. The above mentioned points on necessity of: respecting the technological and labor discipline; improving the level of accident prevention when working with machinery, equipment and during animal care, to exclude the reasons and sources of injury; improving quality of training and certification of workers. Рассмотрены уровень профессиональных рисков, производственного травматизма и профзаболеваемости в области животноводства Украины и осуществлено их распределение по сферам деятельности. Представлена структура поражений работников животноводства,
типов заболеваний на производстве и распределение первично выявленных профзаболеваний и отравлений по продолжительности воздействия на работающих основных негативных производственных факторов. Указанное свидетельствует о необходимости: соблюдения трудовой дисциплины; повышения профессионального уровня по технике безопасности при работе с машинами, оборудованием и при обслуживании животных, с целью устранения причин и источников травмирования; повышения качества обучения и аттестации работников отрасли. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9443 |
ISSN: | 2411-2798 |
Располагается в коллекциях: | Статті
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|