DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Технологічний >
Кафедра годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття >
Статті >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/9474

Название: Ріст та розвиток ремонтних телиць при використанні сухої пивної дробини
Другие названия: Рост и развитие ремонтных телок при использовании сухой пивной дробины
Height and development of repair heifers at the use of dry beer pellet
Авторы: Верес, А. А.
Veres, A.
Кривий, М. М.
Кривой, М. Н.
Krivoy, M.
Ключевые слова: годівля
кормление
feeding
ремонтні телиці
ремонтные телки
repair heifers
пивна дробина
пивная дробина
beer pellet
раціон
рационы
rations
прирости
приросты
increases
проміри
замеры
measuring
Дата публикации: 2018
Издатель: Сумський національний аграрний університет
Библиографическое описание: Верес А. А. Ріст та розвиток ремонтних телиць при використанні сухої пивної дробини / А. А. Верес, М. М. Кривий // Вісн. Сумського нац. аграр. ун-ту. Сер. Тваринництво. – 2018. – Вип. 2 (34). – С. 267–270.
Аннотация: Важливою проблемою для тварин, особливо в зимовий період, є забезпеченість раціонів біологічно повноцінним протеїном [3]. Білки в організмі тварин забезпечують прояв всіх життєво необхідних функцій. Як недостатня кількість так і надлишок протеїну в кормовій дієті викликає перевитрату поживних речовин кормів, збільшення собівартості продукції та зниження її якості. Організм тварин не синтезує білок ні з яких інших поживних речовин, тому основним джерелом надходження протеїну в організм є корми рослинного походження та відходи промисловості [5]. З огляду на унікальний хімічний склад, відходи пивоварної промисловості, зокрема пивну дробину, широко використовують як інгредієнт для балансування раціонів за амінокислотним складом [11].
В статье приведены результаты исследования динамики живой массы ремонтных телок в возрасте от 2 до 6 месяцев при введении в рационы сухой пивной дробины. В проведенных исследованиях теоретически обоснована и экспериментально доказана целесообразность частичной замены подсолнечного шрота сухой пивной дробиной. В результате проведенных исследований установлено, что скармливание сухой пивной дробины в количестве 15% от общей питательности рациона ремонтным телкам в возрасте от 2 до 6 месяцев обеспечивает увеличение абсолютного и среднесуточного приростов живой массы на 2,1% больше, чем в первой контрольной группе и на 4,1% больше, чем в 3 исследуемой группе, которая получала 20% сухой пивной дробины от общей питательности рациона.
The article presents the results of the study of the dynamics of live weight of repair heifers at the age from 2 to 6 months at the introduction into the rations dry beer pellets. In the conducted research the expediency of partial replacement of sunflower meal with dry beer pellet is substantiated and experimentally proved. As a result of the conducted researches, it was established that the feeding of dry beer pellet in the amount of 15% of the total nutrition of the diet for repair heifers at the age from 2 to 6 months provides positive metabolic processes, an increase in absolute and average daily gain of live weight by 2.1% more than in the first control group and 4.1% more than in the 3 study groups that received 20% of dry beer pellet from the total dietary strength.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9474
Располагается в коллекциях:Статті

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
VSNAU_2018_2_267-270.pdf608,36 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет