|
Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Технологічний >
Кафедра годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття >
Матеріали конференцій >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/9577
|
Название: | Технологія годівлі та забою норок в умовах ТОВ «НАДГРАН» Житомирської області |
Другие названия: | Технология кормления и забоя норок в условиях ООО «НАДГРАН» Житомирской области Technology of feeding and slaughter of mink in the conditions of LLC «NADGRAN» of Zhytomyr region |
Авторы: | Мамченко, В. Ю. Mamchenko, V. Басаргін, В. А. Басаргин, В. А. Basargin, V. Лавринюк, О. О. Лавринюк, О. А. Lavrinyuk, O. Степаненко, В. М. Степаненко, В. Н. Stepanenko, V. |
Ключевые слова: | годівля кормление feeding утримання содержание maintenance норки mink кліткова система утримання клеточная система содержания cell storage system фарш minced meat технологія забою технология забоя slaughter technology |
Дата публикации: | 2018 |
Издатель: | Житомирський національний агроекологічний університет |
Библиографическое описание: | Технологія годівлі та забою норок в умовах ТОВ «НАДГРАН» Житомирської області / В. Мамченко, В. Басаргін, О. Лавринюк, В. Степаненко // Розведення та селекція тварин: досягнення, проблеми, перспективи : зб. наук. пр. міжнар. наук.-практ. конф., 20 квіт. 2018 р. – Житомир : Полісся, 2018. – С. 158–165. |
Аннотация: | Встановлено, що в умовах ТОВ «НАДГРАН» Житомирської області застосовують кліткову систему утримання норок. Молодняк та дорослих норок годують двічі, самок – 3–4 рази на добу спеціально виготовленим фаршем. Норок умертвляють 2%-м розчином дитиліну, який вводять внутрішньом’язово. Операцію проводять в цеху забою. Тут передбачено місце для забою тварин, охолодження тушок, для знімання, обезжирення та правки шкурок. Установлено, что в условиях ООО «НАДГРАН» Житомирской области применяют клеточную систему содержания норок. Молодняк и взрослых норок кормят дважды, самок – 3–4 раза в сутки специально изготовленным фаршем. Норок умерщвляют 2%-м раствором дитилина, который вводят внутримышечно. Операцию проводят в цехах убоя. Тут предусмотрено место для забоя животных, охлаждения тушек, для снятия, обезжиривания и правки шкурок. It was established, that in the conditions of LLC «NADGRAN» of Zhytomyr region the cellular system of mink keeping is used. Young and adults mariors feed twice, females – 3–4 times a day by specially made minced meat. Nails are slaughtering with 2% solution of dytyline, which is injected intramuscularly. The operation is carried out at the shop for slaughter. There is provided a place for slaughter of animals, cooling of carcasses, for removing, degreasing and correcting skins. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9577 |
Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|