|
Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/9847
|
Название: | Вплив згодовування насіння амаранту на ліпідний склад в організмі перепелів |
Авторы: | Пономаренко, Н. В. Ponomarenko, N. Цехмістренко, С. І. Tsekhmistrenko, S. Цехмістренко, О. С. Tsekhmistrenko, O. Поліщук, В. М. Polishchuk, V. Поліщук, С. А. Polishchuk, S. Селезньова, О. О. Seleznova, O. Роль, Н. В. Rol, N. |
Ключевые слова: | оксидативний стрес стрес-фактори система антиоксидантного захисту організму кормові добавки |
Дата публикации: | 2019 |
Издатель: | Житомирський національний агроекологічний університет |
Библиографическое описание: | Вплив згодовування насіння амаранту на ліпідний склад в організмі перепелів / Н. В. Пономаренко, С. І. Цехмістренко, О. С. Цехмістренко [та ін.] // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. доп. учасн. VII Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : ЖНАЕУ, 2019. – С. 21–24. |
Аннотация: | Характерною особливістю стресу різної етіології є активізація процесів пероксидного окиснення ліпідів, що призводить до зміни у ліпідному складі тканин і органів. При цьому відбуваються зміни в біологічних мембранах, які пов’язані з різким збільшенням проникності їх для молекул та йонів, зростанням в’язкості ліпідного бішару і появою на поверхні мембран негативно заряджених хімічних груп, що спричинює розлади у функціонуванні багатьох мембранних ферментів [1, 2]. Важливу роль у механізмах адаптації організму до окисного стресу відіграє система антиоксидантного захисту організму [3, 4]. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9847 |
ISBN: | 978-617-7684-18-2 |
Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|