|
Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/9876
|
Название: | Особливості виробництва органічного козиного молока у фермерському господарстві |
Авторы: | Пірова, Л. В. Pirova, L. Ластовська, І. О. Lastovska, I. Косіор, Л. Т. Kosior, L. Борщ, О. О. Borshch, O. |
Ключевые слова: | органічна продукція козівництво органічні корми козина ферма |
Дата публикации: | 2019 |
Издатель: | Житомирський національний агроекологічний університет |
Библиографическое описание: | Особливості виробництва органічного козиного молока у фермерському господарстві / Л. В. Пірова, І. О. Ластовська, Л. Т. Косіор, О. О. Борщ // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. доп. учасн. VII Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : ЖНАЕУ, 2019. – С. 148–151. |
Аннотация: | Одним із резервів поповнення продовольчих ресурсів, в тому числі з логотипом «органік», може стати належний розвиток галузі козівництва, яка характеризується різноманітністю одержуваної продукції, лікувальними і дієтичними властивостями молока, високою конкурентоспроможністю за рахунок ефективного використання кормів, гарних відтворювальних якостей та доброю акліматизацією тварин [1].
В Україні налічується близько 582,1 тис. кіз, в основному молочного й комбінованого напряму продуктивності, з яких 574,2 тис. гол. зосереджено у господарствах населення, де тримають від 1 до 50 голів. Близько 10 великих козиних ферм сьогодні функціонують на території України. Найбільш відомі серед них – «Тетяна 2011» Згурівський район (дійних кіз – 900 гол.); «Лукачівка-Еко» Богуславського району (дійне стадо – 200 кіз); «Шеврет» (дійне стадо 800 гол.); «Бабині кози» (дійне стадо 150 гол.); «Добра ферма» (поголів’я дійних кіз 300); «Золота коза» (250 дійних кіз) та інші [2, 5]. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9876 |
ISBN: | 978-617-7684-18-2 |
Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|