|
Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/9882
|
Название: | Застосування стевії, цикорію та топінамбуру у дієтичному харчуванні хворих на діабет |
Авторы: | Калина, В. С. Kalyna, V. Єфимов, О. О. Yefymov, O. |
Ключевые слова: | цукровий діабет діабетичні продукти харчування харчові добавки |
Дата публикации: | 2019 |
Издатель: | Житомирський національний агроекологічний університет |
Библиографическое описание: | Калина В. С. Застосування стевії, цикорію та топінамбуру у дієтичному харчуванні хворих на діабет / В. С. Калина, О. О. Єфимов // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. доп. учасн. VII Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : ЖНАЕУ, 2019. – С. 170–175. |
Аннотация: | Проблеми профілактики і лікування цукрового діабету зберігають актуальність. В даний час поширеність цукрового діабету в світі становить від 2 до 5 %, а в вікових групах старше 60 років досягає 8–10 %. Захворюваність цукровим діабетом в Україні також неухильно зростає і набуває більш молодого віку. За останніми даними в світі близько 145 млн. осіб страждають на цукровий діабет і за прогнозом вчених, кількість їх може збільшитися до 2025 року до 300 млн. [1]. Цукровий діабет – ендокринно-обмінне захворювання, в основі якого лежить дефіцит інсуліну. Факторами ризику, що сприяють розвитку цукрового діабету при спадковій до нього схильності, є тривале зловживання продуктами, що містять легкозасвоювані вуглеводи (цукор, варення, кондитерські вироби), систематичне переїдання, ожиріння, перенапруження нервової системи, психічні травми, інфекційні захворювання, атеросклероз, гіпертонічна хвороба, гострі та хронічні захворювання підшлункової залози [2]. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9882 |
ISBN: | 978-617-7684-18-2 |
Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|