DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/9911

Название: Нові технологічні процеси отримання органічної продукції рослин соняшнику
Авторы: Білецький, А. В.
Biletskyi, А.
Бойко, О. А.
Boiko, О.
Ключевые слова: урожайність соняшника
гриби базидіоміцети
хвороба соняшника
Дата публикации: 2019
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет
Библиографическое описание: Білецький А. В. Нові технологічні процеси отримання органічної продукції рослин соняшнику / А. В. Білецький, О. А. Бойко // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. доп. учасн. VII Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : ЖНАЕУ, 2019. – С. 286–287.
Аннотация: На сьогоднішній період розвитку аграрного виробництва існує проблема розробки та впровадження сучасних раціональних технологій для підвищення урожайності та якості продукції сільськогосподарських культур. Досліджено, що монокультура при вирощуванні соняшнику потребує застосування на полях хімічних препаратів різного спектру дії: стимуляції росту і розвитку рослин, боротьби із шкідниками та хворобами рослин. В цій ситуації якісні показники соняшнику значно зменшуються, відбувається насичення грунтів токсинами, сполуками важких металів та відбувається на таких полях нагромадження патогенів різних таксономічних груп. В поданих матеріалах вперше подаються результати дослідженої розробки та впровадження у виробництво при вирощуванні соняшнику, природних органічних речовин-донорів, виділених із грибів базидіоміцетів відповідно до вирощування соняшнику (сорт Запорізький). Суть цих технологій полягає в тому, що із 15–40 видів грибів в різних дослідах виділяються біологічно активні речовини (полісахариди, фосфоліпіди, фітостерини, амінокислоти та інші сполуки) [1]. При цьому первинне їх виділення було розпочато нами за принципом модифікації виділення глікозидаз у мікроорганізмах з подальшою доочисткою цих біохімічних фракцій грибів [2]. Носіями таких речовин слугують сполуки із рослин 5-ти родин.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9911
ISBN: 978-617-7684-18-2
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Organik_2019_286-287.pdf49,45 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет