| 
Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
 Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
 Матеріали конференцій >
 
        
            | Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/9918 |  
 
| Название: | Використання мікроміцетів роду Trichoderma Pers.: Fr. для біологічного контролю збудника сірої гнилі рослин – Botrytis cinerea Pers. |  | Авторы: | Піковський, М. Й. Pikovskyi, M.
 |  | Ключевые слова: | фітопатогенний гриб рослинні субстрати
 сіра гниль
 |  | Дата публикации: | 2019 |  | Издатель: | Житомирський національний агроекологічний університет |  | Библиографическое описание: | Піковський М. Й. Використання мікроміцетів роду Trichoderma Pers.: Fr. для біологічного контролю збудника сірої гнилі рослин – Botrytis cinerea Pers. / М. Й. Піковський // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. доп. учасн. VII Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : ЖНАЕУ, 2019. – С. 311–313. |  | Аннотация: | Гриб-космополіт Botrytis cinerea Pers. (Botryotinia fuckeliana (de Вату) Whetz.), який викликає сіру гниль, паразитує на багатьох сільськогосподарських культурах, а також уражу є різноманітні квітково-декоративні рослини. Його шкідлива дія проявляється як в період вегетації, так і при зберіганні продукції (плодово-овочевої). Водночас, перспективним та екологічно безпечним методом зменшення втрат врожаю від сірої гнилі є біологічний, що ґрунтується на застосуванні природних мікроорганізмів-антагоністів і продуктів їх життєдіяльності. Великий практичний і теоретичний інтерес являють собою види грибів роду Trichoderma Pers.: Fr. Вони широко розповсюджені в природі і зустрічаються на багатьох рослинних субстратах, часто в ґрунті. |  | URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9918 |  | ISBN: | 978-617-7684-18-2 |  | Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій 
 |  
 
    
     Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.   |