Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/9933
|
Название: | Проблеми розвитку органічного виробництва Житомирської області |
Авторы: | Валерко, Р. А. Valerko, R. Герасимчук, Л. О. Gerasymchuk, L. |
Ключевые слова: | пестициди органічні добрива мінеральні добрива органічне виробництво |
Дата публикации: | 2019 |
Издатель: | Житомирський національний агроекологічний університет |
Библиографическое описание: | Валерко Р. А. Проблеми розвитку органічного виробництва Житомирської області / Р. А. Валерко, Л. О. Герасимчук // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. доп. учасн. VII Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : ЖНАЕУ, 2019. – С. 371–375. |
Аннотация: | Сільськогосподарське виробництво в цілому і овочівництво зокрема, базується на застосуванні великих доз мінеральних добрив під час вирощування сільськогосподарської продукції. Поряд із позитивними наслідками цього процесу існує ряд негативних чинників, які впливають на оточуюче середовище і здоров’я людей. Спостерігається деградація грунтів, забруднення їх пестицидами, агрохімікатами, солями важких металів, що призводить до порушення екологічної рівноваги агроекосистем і погіршення якості сільськогосподарської продукції. Альтернативою необгрунтованій і згубній для всього живого хімізації сільськогосподарського виробництва є органічне виробництво, в плані технологічного, економічного та екологічного розвитку, яке забезпечує отримання екологічно безпечних продуктів харчування [2]. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9933 |
ISBN: | 978-617-7684-18-2 |
Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|