Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/9950
|
Название: | Інституційне забезпечення виробництва органічної аграрно-промислової продукції |
Авторы: | Соколюк, С. Ю. Sokoliuk, S. |
Ключевые слова: | екологічне землеробство органічні продукти сільське господарство |
Дата публикации: | 2019 |
Издатель: | Житомирський національний агроекологічний університет |
Библиографическое описание: | Соколюк С. Ю. Інституційне забезпечення виробництва органічної аграрно-промислової продукції / С. Ю. Соколюк // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. доп. учасн. VII Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : ЖНАЕУ, 2019. – С. 444–448. |
Аннотация: | Сучасні економічні реалії господарювання нерозривно пов’язані з розвитком екологічного землеробства на основі використанням альтернативних технологій, зокрема органічних та біологічних, особливістю яких є виробництво продукції з жорстким контролем якості. У результаті такої виробничо-господарської діяльності підприємства аграрного сектору виробляють органічні продукти, які порівняно із звичайними мають не лише сертифікати якості та екологічної безпеки, а й характеризуються вищими смаковими властивостями. Крім того, органічне виробництво аграрно-промислової продукції є важливим напрямом інноваційного розвитку підприємств аграрного сектору. Воно виступає методом нетрадиційного ведення сільського господарства, що поєднує в собі нововведення і науку та передбачає оптимальне використання природної родючості біологічних ресурсів і застосування ресурсоощадних технологій в умовах жорсткого обмеження використання хімічних добрив, пестицидів, генетично модифікованих організмів та консервантів. Таким чином, актуальною вимогою часу є обґрунтування еко лото-економічних аспектів активізації підприємницької діяльності, які значною мірою залежить від регулюючих інститутів щодо виробництва органічної аграрно- промислової продукції, яка забезпечує умови роботи вітчизняних органічних операторів. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9950 |
ISBN: | 978-617-7684-18-2 |
Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|