|
|
Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17647
|
| Название: | Технологія годівлі корів різного фізіологічного стану в умовах ФГ «Губерт» Житомирської області |
| Другие названия: | Feeding Technology of Cows in Different Physiological States at "Hubert" Farm in Zhytomyr Oblast |
| Авторы: | Приходько, В. В. Prykhodko, V. |
| Ключевые слова: | живлення feeding енергія energy корови cows надої milk yield |
| Дата публикации: | 2025 |
| Издатель: | Поліський національний університет |
| Библиографическое описание: | Приходько В. В. Технологія годівлі корів різного фізіологічного стану в умовах ФГ «Губерт» Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. біоресурсів, тваринництва та аквакультури ; наук. кер. Борщенко В. В. – Житомир, 2025. – 39 с. |
| Аннотация: | У фермерському господарстві «Губерт» Житомирської області проаналізовано технології годівлі та утримання корів, техніку годівлі та рівень механізації виробничих процесів. Встановлено дисбаланси в раціонах годівлі корів за ключовими поживними речовинами, що може негативно впливати на
продуктивність та здоров'я тварин. На основі проведеного аналізу надано рекомендації щодо оптимізації годівлі з урахуванням фізіологічних потреб тварин. Запропоновано покращення використання пасовищ та збагачення
раціонів дефіцитними мікроелементами, механізацію процесу роздачі кормів та
модернізацію системи доїння, використання гною як органічного добрива. Впровадження запропонованих заходів сприятиме підвищенню продуктивності, покращенню здоров'я тварин та оптимізації економічних показників
господарства. The feeding and housing technologies of cows, feeding techniques, and the level of mechanization of production processes were analyzed at "Hubert" Farm in Zhytomyr Oblast. Imbalances in the feeding rations of cows regarding key nutrients were identified, which can negatively affect animal productivity and health. Based on the analysis, recommendations for optimizing feeding, considering the physiological needs of the animals, were provided. Improvements in pasture utilization and the enrichment of rations with deficient microelements, mechanization of the feed distribution process, modernization of the milking system, and the use of manure as organic fertilizer were proposed. The implementation of the proposed measures will
contribute to increased productivity, improved animal health, and optimization of the
farm's economic indicators. |
| URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17647 |
| Располагается в коллекциях: | 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|