DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17647

Название: Технологія годівлі корів різного фізіологічного стану в умовах ФГ «Губерт» Житомирської області
Другие названия: Feeding Technology of Cows in Different Physiological States at "Hubert" Farm in Zhytomyr Oblast
Авторы: Приходько, В. В.
Prykhodko, V.
Ключевые слова: живлення
feeding
енергія
energy
корови
cows
надої
milk yield
Дата публикации: 2025
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Приходько В. В. Технологія годівлі корів різного фізіологічного стану в умовах ФГ «Губерт» Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. біоресурсів, тваринництва та аквакультури ; наук. кер. Борщенко В. В. – Житомир, 2025. – 39 с.
Аннотация: У фермерському господарстві «Губерт» Житомирської області проаналізовано технології годівлі та утримання корів, техніку годівлі та рівень механізації виробничих процесів. Встановлено дисбаланси в раціонах годівлі корів за ключовими поживними речовинами, що може негативно впливати на продуктивність та здоров'я тварин. На основі проведеного аналізу надано рекомендації щодо оптимізації годівлі з урахуванням фізіологічних потреб тварин. Запропоновано покращення використання пасовищ та збагачення раціонів дефіцитними мікроелементами, механізацію процесу роздачі кормів та модернізацію системи доїння, використання гною як органічного добрива. Впровадження запропонованих заходів сприятиме підвищенню продуктивності, покращенню здоров'я тварин та оптимізації економічних показників господарства.
The feeding and housing technologies of cows, feeding techniques, and the level of mechanization of production processes were analyzed at "Hubert" Farm in Zhytomyr Oblast. Imbalances in the feeding rations of cows regarding key nutrients were identified, which can negatively affect animal productivity and health. Based on the analysis, recommendations for optimizing feeding, considering the physiological needs of the animals, were provided. Improvements in pasture utilization and the enrichment of rations with deficient microelements, mechanization of the feed distribution process, modernization of the milking system, and the use of manure as organic fertilizer were proposed. The implementation of the proposed measures will contribute to increased productivity, improved animal health, and optimization of the farm's economic indicators.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17647
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Prykhodko_VV_KR_204_2025.pdf752,46 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет