DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
051 – Економіка >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/10408

Название: Підвищення якості продукції у ПрАТ «Пиво-безалкогольний комбінат «Радомишль» м. Радомишль Житомирська обл.
Другие названия: Improving the quality of production at PJSC «Radomyshl Beer and Non-Alcoholic Combine», Radomyshl, Zhytomyr Region
Авторы: Поліщук, С. О.
Polischuk, S.
Ключевые слова: конкурентоспроможність
competitiveness
лабораторний
laboratory
органолептичний
organoleptic
підприємство
enterprise
продукція
production
якість
quality
Дата публикации: 2019
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет
Библиографическое описание: Поліщук С. О. Підвищення якості продукції у ПрАТ «Пиво-безалкогольний комбінат «Радомишль» м. Радомишль Житомирська обл. : кваліфікаційна робота : спец. 051 «Економіка» / ЖНАЕУ, каф. економіки і підприємництва ; наук. кер. Грабчук І. Ф. – Житомир, 2019. – 34 с.
Аннотация: У дослідженні визначено теоретичну суть якості продукції та обґрунтовано заходи її підвищення на підприємстві. Встановлено, що вся продукція ПРАТ «Пиво-безалкогольний комбінат «Радомишль» за якісними показниками, які встановлені органолептичним методом, має оцінку «відмінно». Якість продукції впливає на фінансово-економічні результати діяльності ПРАТ «Пиво-безалкогольний комбінат «Радомишль»». Відтак, за 2016–2018 рр. у ПРАТ «Пиво-безалкогольний комбінат «Радомишль»» чистий дохід зріс на 274783 тис. грн., а собівартість реалізованої продукції на 108298 тис. грн. Як результат валовий прибуток зріс на 166485 тис. грн. Такі результати засвідчують про те, що продукція підприємства є конкурентоспроможною та користується попитом як внутрішньому так і зовнішньому ринках. Обґрунтовано, що безпосереднім фактором зростання ефективності діяльності підприємства є якість продукції. Визначено, що рівень якості продукції головним чином залежить від якості сировини і інноваційних технологій виробництва продукції, праці персоналу та методів менеджменту.
The study identifies the theoretical essence of product quality and substantiates measures to improve it at the enterprise. It is established that all products of PJSC «Radomyshl Beer and Non-Alcoholic Plant» are rated «excellent» in terms of quality indicators, which are established by the organoleptic method. Product quality affects the financial and economic results of PJSC «Beer and Non-Alcoholic Plant Radomyshl». Therefore, in 2016–2018, PJSC «Radomyshl Beer and Non-Alcoholic Plant» net income increased by UAH 274783 thousand, and the cost of goods sold by UAH 108298 thousand. As a result, gross profit increased by UAH 166,485 thousand. These results indicate that the company's products are competitive and in demand in both domestic and foreign markets. It is substantiated that the direct factor of growth of efficiency of activity of the enterprise is quality of production. It is determined that the level of product quality mainly depends on the quality of raw materials and innovative technologies of production, staff work and management methods.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/10408
Располагается в коллекциях:051 – Економіка

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Polischuk_SO_KR_E_2019.pdf277,85 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет