Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
208 – Агроінженерія >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/10650
|
Название: | Обґрунтування параметрів та режимів роботи стерилізатора для скляної тари |
Другие названия: | Substantiation of parameters and modes of sterilizer operation for glass containers |
Авторы: | Нетрибійчук, С. О. Netrybiychuk, S. |
Ключевые слова: | стерилізація sterilization швидкість теплоносія coolant speed частота обертання speed температурний перепад temperature difference інтенсивність нагрівання heating intensity |
Дата публикации: | 2020 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Нетрибійчук С. О. Обґрунтування параметрів та режимів роботи стерилізатора для скляної тари : кваліфікаційна робота : спец. 208 «Агроінженерія» / Поліський нац. ун-т, каф. процесів, машин і обладнання в агроінженерії ; наук. кер. Медведський О. В. – Житомир, 2020. – 29 с. |
Аннотация: | Кваліфікаційна робота спрямована на встановлення основних шляхів
інтенсифікації процесу температурної стерилізації плодоовочевих консервів.
Виконаний аналіз технічних засобів стерилізації виявив резерви підвищення
ефективності процесу стерилізації продукту у скляній тарі.
У кваліфікаційній роботі вирішується наукове завдання рівномірного
прогрівання всіх шарів продукту у скляній банці під час процесу стерилізації за
рахунок використання розробленого роторного пристрою обертання тари,
встановлено кінематичні режими роботи.
Результатом виконаних досліджень є рівняння регресії, яке характеризує
взаємозв’язок між кінематичними параметрами розробленого роторного
пристрою обертання банок у потоці теплоносія із температурним режимом
стерилізації. Виконана оцінка запроваджених рішень на інтенсифікацію
процесу стерилізації зі збереженням харчової цінності продукту. Qualification work is aimed at establishing the main ways to intensify the
process of thermal sterilization of canned fruits and vegetables. The analysis of
technical means of sterilization revealed reserves for improving the efficiency of the
process of sterilization of the product in glass containers.
The qualifying work solves the scientific problem of uniform heating of all
layers of the product in a glass jar during the sterilization process through the use of
the developed rotary device for rotation of the container, set the kinematic modes of
operation.
The result of the performed research is a regression equation, which
characterizes the relationship between the kinematic parameters of the developed
rotary device for rotation of cans in the flow of the coolant with the temperature of
sterilization. The evaluation of the implemented solutions for the intensification of
the sterilization process while preserving the nutritional value of the product is
performed. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/10650 |
Располагается в коллекциях: | 208 – Агроінженерія
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|