DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
101 – Екологія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/10824

Название: Оцінка впливу виробничої діяльності ТОВ «Сінгурівські ковбаси» на стан атмосферного повітря
Другие названия: Assessment of the impact of the production activities of Singurivsky Sausages LLC on the state of atmospheric air
Авторы: Черкавський, В. В.
Cherkavsky, V.
Ключевые слова: атмосферне повітря
atmospheric air
ступінь забруднення
degree of pollution
джерела викидів
sources of emissions
забруднюючі речовини
pollutants
очисні споруди
treatment facilities
Дата публикации: 2020
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Черкавський В. В. Оцінка впливу виробничої діяльності ТОВ «Сінгурівські ковбаси» на стан атмосферного повітря : кваліфікаційна робота : спец. 101 «Екологія» / Поліський нац. університет, каф. загальної екології ; наук. керівник А. В. Лесь. – Житомир, 2020. – 36 с.
Аннотация: У роботі здійснено аналіз джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря на ТОВ «Сінгурівські ковбаси», а саме при мийці та дезінфекції обладнання та інвентарю, приміщень, виробництві ковбасних виробів, роботі котельні, акумуляторної, дільниці деревообробки, поста зварки, металообробних верстатів. Встановлено, що в процесі виробничої діяльності підприємства атмосферне повітря забруднюють такі небезпечні речовини як: ртуть металева, аміак, хлор, фенол, карбон (II) оксид, а також їх концентрації. Проаналізовано та запропоновано для встановлення на підприємстві сучасні очисні споруди. Запропоновано основні заходи, щодо охорони атмосферного повітря, виконання яких призведе до покращення екологічної політики підприємства та конкуруючої спроможності ТОВ «Сінгурівські ковбаси».
It is determined that emissions of pollutants into the atmosphere at LLC "Singurivsky sausages" are carried out during washing and disinfection of equipment and inventory, premises, production of sausages, boiler room, battery, woodworking section, welding station, metalworking machines. It is established that in the course of production activity of the enterprise atmospheric air is polluted by such dangerous substances as: mercury metal, ammonia, chlorine, phenol, carbon (II) oxide, and also their concentrations. Modern treatment facilities were analyzed and proposed for installation at the enterprise. The main measures for the protection of atmospheric air are proposed, the implementation of which will lead to the improvement of the environmental policy of the enterprise and the competitiveness of Singurivski Kovbasy LLC.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/10824
Располагается в коллекциях:101 – Екологія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Cherkavsky_VV_KR_101_2020.pdf554,12 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет