|
Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/10939
|
Название: | Оцінка технологічних аспектів годівлі дійних корів в умовах ТОВ «Добра ферма» Пулинського району Житомирської області |
Другие названия: | Assessment of technological aspects of feeding dairy cows in the conditions of LLC "Good Farm" Pulynsky district of Zhytomyr region |
Авторы: | Пасічко, А. В. Pasichko, А. |
Ключевые слова: | дійні корови dairy cows раціон diet кормова добавка feed additive продуктивність productivity |
Дата публикации: | 2020 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Пасічко А. В. Оцінка технологічних аспектів годівлі дійних корів в умовах ТОВ «Добра ферма» Пулинського району Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва та технологія переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі тварин і технології кормів ; наук. кер. Лавринюк О. О. – Житомир, 2020. – 36 с. |
Аннотация: | Дослідження виконувалися за загальноприйнятими у зоотехнії методиками, у результаті чого встановлено, що годівля дійних корів у господарстві здійснюється за рахунок використання кормів власного виробництва господарства і раціони в основному забезпечують потребу корів в основних поживних речовинах в усі пори року, за винятком осіннього періоду, корови були забезпеченні з надлишком сухою речовиною – у середньому на 11-20%, тоді як восени – її не вистачало до норми 21,4%. Крім того, раціони дійних корів мають значні розходження з нормами як органічних, так мінеральних речовин. Суттєво порушені співвідношення між основними поживними речовинами в раціонах. Результатом є недоодержання надоїв, які складають 4795 кг за рік. Для того, щоб збалансувати раціони протягом року до раціонів необхідно додавати балансуючі кормові добавки. Включення до раціонів дійних корів балансуючих кормових добавок забезпечить їх оптимальне вітамінно-мінеральне живлення, за рахунок чого у господарстві можна збільшити надої корів до 5200 кг за рік, використовуючи кормові ресурси господарства. The research was performed according to the generally accepted methods in zootechnics, as a result of which it was found that the feeding of dairy cows on the farm is carried out using feed of own production of the farm and rations mainly meet the needs of cows in basic nutrients at all times of the year. supply of surplus dry matter - an average of 11-20%, while in autumn - it was not enough to the norm of 21.4%. In addition, the diets of dairy cows have significant differences with the norms of both organic and mineral substances. Significantly disturbed relationships between essential nutrients in the diet. The result is a shortage of milk yield, which is 4795 kg per year. In order to balance the rations during the year, it is necessary to add balancing feed additives to the rations. The inclusion in the diets of dairy cows balancing feed additives will ensure their optimal vitamin and mineral nutrition, due to which the farm can increase the milk yield of cows to 5200 kg per year, using feed resources of the farm. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/10939 |
Располагается в коллекциях: | 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|