DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/10940

Название: Виробництво та переробка молока в умовах господарства «Innherred Samdrift Da» (Норвегія)
Другие названия: Production and processing of milk in the farm "Innherred Samdrift Da" (in Norway)
Авторы: Кондрацька, Г. О.
Kondratska, G.
Ключевые слова: корови
cows
продуктивність
productivity
технологічні процеси
technological processes
молоко
milk
сир
cheese
Дата публикации: 2020
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Кондрацька Г. О. Виробництво та переробка молока в умовах господарства «Innherred Samdrift Da» (Норвегія) : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва та технологія переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі тварин і технології кормів ; наук. кер. Лавринюк О. О. – Житомир, 2020. – 43 с.
Аннотация: За основу кваліфікаційної роботи було покладено вивчення технологічних процесів у виробництві та переробці молока у фермерському господарстві Норвегії. Отриманий досвід є корисним для господарств України, оскільки розвиток вітчизняної галузі молочного скотарства потребує вдосконалення та реорганізації. Основним напрямком сільського господарства Норвегії є галузь молочного скотарства. Вона забезпечує 80% всього прибутку від сільського господарства. Відповідно законодавства фермер зобовязаний перевіряти дійних корів на мастит. Молоко від корів направляють на перевірку в лабораторію не рідше одного разу в два місяці. Якщо результати аналізів показують два рази поспіль велику бактеріальну обсеміненість, таку ферму закривають. Все молоко з ферми при цьому утилізується. В Норвегії близько 45% всіх ферм по виробництву молока роботизовані. В господарствах дуже відповідально відносяться до чистоти тварин на фермі. Було встановлено, що середні надої молока підвищується у чистих корів на 633 кг у порівнянні із брудними тваринами. При цьому показники соматичних клітин в брудних стадах досягав в середньому 206 000 клітин/мл, тоді як в чистих корів він був на рівні 169 000 клітин/мл.
The qualification work was based on the study of technological processes in milk production and processing on a norwegian farm. the experience gained is useful for ukrainian farms, as the development of the domestic dairy industry needs to be improved and reorganized. The main area of agriculture in norway is the dairy industry. it provides 80% of all profits from agriculture. according to the law, the farmer is obliged to check dairy cows for mastitis. Milk from cows is sent for testing to the laboratory at least once every two months. if the test results show twice in a row a large bacterial contamination, such a farm is closed. all milk from the farm is disposed of. In Norway, about 45% of all dairy farms are robotic. the farms are very responsible for the cleanliness of the animals on the farm. It was found that the average milk yield increases in pure cows by 633 kg compared to dirty animals. Thus indicators of somatic cells in dirty herds reached on the average 206 000 cells / ml whereas at pure cows it was at the level of 169 000 cells / ml.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/10940
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Kondratska_GO_KR_204_2020.pdf2,32 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет