DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
202 – Захист і карантин рослин >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/11348

Название: Особливості зберігання насіннєвої продукції в складських приміщеннях навчально-дослідного поля
Другие названия: Peculiarities of storage of seed products in warehouses of educational and research field
Авторы: Мельник, Ю. П .
Melnyk, Yu. P.
Ключевые слова: приміщення складські
storage premises
насіннєва продукція
seed products
комахи-фітофаги
phytophagous insects
шкідливість
harmfulness
особливості розвитку
peculiarities of development
природоохоронний захист
nature protection
Дата публикации: 2020
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Мельник Ю. П. Особливості зберігання насіннєвої продукції в складських приміщеннях навчально-дослідного поля : кваліфікаційна робота : спец. 202 «Захист і карантин рослин» / Поліський нац. ун-т, каф. захисту рослин ; наук. кер. Вигера С. М. – Житомир, 2020. – 30 с.
Аннотация: Аналіз розвитку світового ринку реалізації продукції свідчить, що зернові, зернобобові та інші культури займають одне із провідних місць після торгівлі нафтою, газом та металургійними матеріалами. Саме такий великий і тривалий баланс торгівлі зерновою продукцією, викликає необхідність збереження її в складських приміщеннях. Шкідники продуктів запасів здатні наносити серйозну шкоду зерновим і бобовим культурам, продуктам їх переробки, арахісу, льону, макухи, спеціям тощо. За даними Всесвітньої організації з питань сільського господарства і продовольства (ФАО), з усього зібраного урожаю зернових у світі близько 10% зерна знищується шкідливими організмами у сховищах. У складських приміщення дослідного поля Поліського національного університету зерновій та зернобобовій продукції також наносять суттєву шкоду значна кількість видів комах-фітофагів. Завдяки цьому в ряді випадків знижується не лише кількість продукції, що зберігається, а також і її якість. Це викликає необхідність вивчення видового складу організмів, що знищують продукцію та впливають на її якість, а також особливості їх розвитку та захисту.
Analysis of the development of the world market for the sale of products shows that cereals, legumes and other crops occupy one of the leading positions after trade in oil, gas and metallurgical materials. It is such a large and long balance of trade in grain products, necessitates its preservation in warehouses. Pests of stock products can cause serious damage to cereals and legumes, processed products, peanuts, flax, cake, spices and more. According to the World Agriculture and Food Organization (FAO), of the world's total grain harvest, about 10% of grain is destroyed by pests in storage. In the warehouses of the research field of Polissya National University, a significant number of species of phytophagous insects also cause significant damage to grain and legume products. Due to this, in some cases, not only the quantity of stored products is reduced, but also its quality. This necessitates the study of the species composition of organisms that destroy products and affect its quality, as well as the peculiarities of their development and protection.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/11348
Располагается в коллекциях:202 – Захист і карантин рослин

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Melnyk_Yu.P_KR_202_2020.doc256 kBMicrosoft WordПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет