DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
201 – Агрономія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/11390

Название: Формування урожайності люцерни посівної залежно від сорту та строків збирання в умовах ТОВ «Укрелітагро» Хмельницької області
Другие названия: Formation of alfalfa crop yield depending on the variety and harvesting time under conditions of LLC «Ukrelitagro» of Khmelnitsky region
Авторы: Гнатюк, О. В.
Hnatyuk, O.
Ключевые слова: люцерна посівна
alfalfa sowing
сорт
variety
строки збирання
harvesting time
кормові одиниці
fodder units
перетравний протеїн
digestible protein
нітрати
nitrates
обмінна енергія
exchange energy
Дата публикации: 2020
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Гнатюк О. В. Формування урожайності люцерни посівної залежно від сорту та строків збирання в умовах ТОВ «Укрелітагро» Хмельницької області : кваліфікаційна робота : спец. 201 «Агрономія» / Поліський нац. ун-т, каф. рослинництва ; наук. кер. Мойсієнко В. В. – Житомир, 2020. – 38 с.
Аннотация: Кваліфікаційна робота виконувалась впродовж 2018–2019 рр. в умовах ТОВ «Укрелітагро» Ізяславського району Хмельницької області на актуальну тему і присвячена вивченню продуктивності, кормової та агроекологічної оцінки люцерни посівної залежно від сорту та строків збирання. Ключові слова: люцерна посівна, сорт, строки збирання, кормові одиниці, перетравний протеїн, нітрати, обмінна енергія. Розділ 1 дипломної роботи присвячений аналізу джерел наукової літератури, у якому висвітлена продуктивність та якість багаторічних трав залежно від строків збирання, агротехнічних прийомів та умов вирощування. Розділ 2 присвячений методиці проведення досліджень. У розділі 3 висвітлені питання продуктивності, агроекологічної та енергетичної оцінки зелених кормів з люцерни посівної залежно від сорту та строків збирання в умовах Лісостепу. Максимальна врожайність зеленої маси у сумі за 2 укоси виявлена у фазу повного цвітіння і становила незалежно від посіву люцерни 403,5-460,5 ц/га. Збір перетравного протеїну при вирощуванні люцерни посівної сорту Ярославна становить в середньому: у фазу бутонізації – 7,45 ц, на початку цвітіння – 7,92 ц, а в період повного цвітіння – 7,67 ц. Травостій сорту Роксолана містить протеїну відповідно 8,71; 8,97 та 8,75 ц з 1 га, що значно перевищує вміст його у контрольного сорту люцерни.
Qualification work was carried out during 2018-2019 in the conditions of LLC «Ukrelitagro» Izyaslav district of Khmelnitsky region on a topical topic and is devoted to the study of productivity, fodder and agro-environmental assessment of alfalfa sowing, depending on the variety and timing of harvesting. Keywords: alfalfa sowing, variety, harvesting time, fodder units, digestible protein, nitrates, exchange energy. Section 1 of the thesis is devoted to the analysis of sources of scientific literature, which highlights the productivity and quality of perennial herbs, depending on the harvesting time, agrotechnical techniques and growing conditions. Section 2 deals with the research methodology. Section 3 covers the issues of productivity, agri-environment and energy assessment of green forage from alfalfa sowing, depending on the variety and harvesting time under the conditions of the Forest Steppe. The maximum yield of green mass in the sum of 2 slopes was found in the full flowering phase and amounted to 403.5-460.5 c/ha irrespective of the sowing of alfalfa. The collection of digestible protein in the cultivation of alfalfa sowing variety Yaroslavl is on average: in the budding phase – 7.45 centimeters, at the beginning of flowering – 7.92 centimeters, and in the period of full flowering – 7.67 centimeters. Herbs of the Roxolana variety contain protein respectively 8.71; 8.97 and 8.75 µg per 1 ha, which is significantly higher than its content in the lucerne control variety.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/11390
Располагается в коллекциях:201 – Агрономія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Hnatiuk_OV_KR_201_2020.pdf1,07 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет