Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
201 – Агрономія >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/11551
|
Название: | Продуктивність та якість сортів салату листового в умовах закритого ґрунту |
Другие названия: | Productivity and quality of lettuce varieties in closed soil |
Авторы: | Ковалюк, Е. С. Kovalyuk, E. |
Ключевые слова: | салат листовий lettuce сорти varieties якість листків leaf quality урожайність yield стійкість stability продуктивність productivity |
Дата публикации: | 2020 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Ковалюк Е. С. Продуктивність та якість сортів салату листового в умовах закритого ґрунту : кваліфікаційна робота : спец. 201 «Агрономія» / Поліський нац. ун-т, каф. технології зберігання та переробки продукції рослинництва ; наук. кер. Руденко Ю. Ф. – Житомир, 2020. – 25 с. |
Аннотация: | Кваліфікаційна робота виконувалась впродовж 2019-2020 рр. в умовах культиваційної споруди закритого ґрунту Поліського національного університету на актуальну тему і присвячена вивченню продуктивності сортів салату листового та якості урожаю зеленої маси.
Розділ І кваліфікаційної роботи присвячений аналізу джерел наукової літератури, у якому висвітлені біологічні і морфологічні особливості рослин різних сортів салату листового та особливостей формування та накопичення врожаю.
У розділі ІІ наведена програма, методика та умови проведення наукових досліджень.
Розділ ІІІ присвячений висвітленню питань оцінки продуктивності та якості урожаю сортів салату листового в умовах закритого ґрунту.
Проведені дослідження та отримані показники підтвердили необхідність проведення виробничої перевірки усіх сортів салату перед тим як впроваджувати їх у виробництво. Такі заходи не лише дають змогу виділяти кращі за комплексом господарськи-цінних сорти для виробничого використання, а й підвищувати рівень рентабельності культури на рівні держави.
Проведені дослідження довели доцільність широкого впровадження сорту салату листового Дублянський для вирощування в умовах закритого ґрунту. Вказаний сорт не лише має високі показники врожайності та якості зеленої маси, а й дає змогу мати значні фінансові прибутки. Qualification work was performed during 2019-2020 in the conditions of the indoor cultivation of Polissya National University on a topical issue and is devoted to the study of the productivity of lettuce varieties and the quality of the green mass.
Section I of the qualification work is devoted to the analysis of sources of scientific literature, which highlights the biological and morphological features of plants of different varieties of lettuce and the peculiarities of the formation and accumulation of the crop.
Section II presents the program, methods and conditions of scientific research.
Section III is devoted to the issues of assessing the productivity and quality of the harvest of lettuce varieties in closed soil conditions.
The conducted researches and the received indicators have confirmed necessity of carrying out industrial check of all grades of lettuce before to enter them into production. Such measures not only make it possible to identify the best economically valuable varieties for industrial use, but also to increase the level of profitability of culture at the state level.
The conducted researches proved the expediency of wide introduction of the Dublyansky lettuce variety for cultivation in the conditions of the closed ground. This variety not only has high yields and quality of green mass, but also allows you to have significant financial returns. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/11551 |
Располагается в коллекциях: | 201 – Агрономія
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|