Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
201 – Агрономія >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/11573
|
Название: | Якість і товарний вихід моркви залежно від режимів та способів її зберігання |
Другие названия: | Quality and marketability of carrots depending on the modes and methods of storage |
Авторы: | Бичківська, А. О. Bychkivska, A. |
Ключевые слова: | морква carrots урожайність yield технологічні показники якості technological quality indicators вміст сухих речовин dry matter content сорт variety строки посіву sowing dates строки зберігання storage terms лежкість shelf life marketable yield товарний вихід |
Дата публикации: | 2020 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Бичківська А. О. Якість і товарний вихід моркви залежно від режимів та способів її зберігання : кваліфікаційна робота : спец. 201 «Агрономія» / Поліський нац. ун-т, каф. ґрунтознавства та землеробства ; наук. кер. Деребон І. Ю. – Житомир, 2020. – 37 с. |
Аннотация: | В 2019-2020 роках проводились дослідження згідно затвердженого завдання на виконання дипломної роботи, куди увійшли питання визначення впливу строків і способів зберігання коренеплодів моркви на її якість і товарний вихід у сховищі господарства. У першому розділі кваліфікаційної роботи наводиться сучасний стан наукових досліджень і публікацій з теми. В розділі 2 «Місце, умови та програма проведення досліджень» дипломної наведена характеристика місця закладання польових дослідів, розглядаються абіотичні фактори впродовж років досліджень, наводиться методика проведення польових та аналітичних досліджень. У третьому розділі висвітлено вплив абіотичних факторів на ріст і розвиток різних сортів моркви, виявленню фотосинтетичну активність насаджень моркви залежно від сорту і строків посіву та урожайність і якість моркви. Встановлено лежкість і якість коренеплодів відповідно від способів і режимів їх зберігання. Наведені розрахунки економічної та енергетичної ефективності способів зберігання коренеплодів моркви. In 2019-2020, research was conducted in accordance with the approved task for the thesis, which included the issue of determining the impact of terms and methods of storage of carrot roots on its quality and marketable yield in the farm storage. The first section of the qualification work provides the current state of research and publications on the topic. Section 2 «Place, conditions and program of research» gives a description of the location of field experiments, considers abiotic factors over the years of research, and provides methods of field and analytical research. The third section highlights the influence of abiotic factors on the growth and development of different varieties of carrots, identifying the photosynthetic activity of carrot plantations depending on the variety and timing of sowing and yield and quality of carrots. The shelf life and quality of root crops according to the methods and modes of their storage have been established. Calculations of economic and energy efficiency of carrot root storage methods are given. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/11573 |
Располагается в коллекциях: | 201 – Агрономія
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|