DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
201 – Агрономія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/11573

Название: Якість і товарний вихід моркви залежно від режимів та способів її зберігання
Другие названия: Quality and marketability of carrots depending on the modes and methods of storage
Авторы: Бичківська, А. О.
Bychkivska, A.
Ключевые слова: морква
carrots
урожайність
yield
технологічні показники якості
technological quality indicators
вміст сухих речовин
dry matter content
сорт
variety
строки посіву
sowing dates
строки зберігання
storage terms
лежкість
shelf life
marketable yield
товарний вихід
Дата публикации: 2020
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Бичківська А. О. Якість і товарний вихід моркви залежно від режимів та способів її зберігання : кваліфікаційна робота : спец. 201 «Агрономія» / Поліський нац. ун-т, каф. ґрунтознавства та землеробства ; наук. кер. Деребон І. Ю. – Житомир, 2020. – 37 с.
Аннотация: В 2019-2020 роках проводились дослідження згідно затвердженого завдання на виконання дипломної роботи, куди увійшли питання визначення впливу строків і способів зберігання коренеплодів моркви на її якість і товарний вихід у сховищі господарства. У першому розділі кваліфікаційної роботи наводиться сучасний стан наукових досліджень і публікацій з теми. В розділі 2 «Місце, умови та програма проведення досліджень» дипломної наведена характеристика місця закладання польових дослідів, розглядаються абіотичні фактори впродовж років досліджень, наводиться методика проведення польових та аналітичних досліджень. У третьому розділі висвітлено вплив абіотичних факторів на ріст і розвиток різних сортів моркви, виявленню фотосинтетичну активність насаджень моркви залежно від сорту і строків посіву та урожайність і якість моркви. Встановлено лежкість і якість коренеплодів відповідно від способів і режимів їх зберігання. Наведені розрахунки економічної та енергетичної ефективності способів зберігання коренеплодів моркви.
In 2019-2020, research was conducted in accordance with the approved task for the thesis, which included the issue of determining the impact of terms and methods of storage of carrot roots on its quality and marketable yield in the farm storage. The first section of the qualification work provides the current state of research and publications on the topic. Section 2 «Place, conditions and program of research» gives a description of the location of field experiments, considers abiotic factors over the years of research, and provides methods of field and analytical research. The third section highlights the influence of abiotic factors on the growth and development of different varieties of carrots, identifying the photosynthetic activity of carrot plantations depending on the variety and timing of sowing and yield and quality of carrots. The shelf life and quality of root crops according to the methods and modes of their storage have been established. Calculations of economic and energy efficiency of carrot root storage methods are given.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/11573
Располагается в коллекциях:201 – Агрономія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Bychkivska_A._O._KR_201_2020.pdf355,74 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет