DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/12114

Название: Технологічні аспекти годівлі дійних корів в умовах ТОВ АФ «Обрій» Житомирської області
Другие названия: Technological aspects of feeding dairy cows in the conditions of LLC AF "Horizon" of Zhytomyr region
Авторы: Калюжна, Ю. О.
Kalyuzhna, Yu.
Ключевые слова: дійні корови
dairy cows
годівля
feeding
раціон
ration
поживні речовини
nutrients
Дата публикации: 2021
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Калюжна Ю. О. Технологічні аспекти годівлі дійних корів в умовах ТОВ АФ «Обрій» Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва та технологія переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі тварин і технології кормів ; наук. кер. Степаненко В. М. – Житомир, 2021. – 29 с.
Аннотация: Дослідженнями передбачалося: проведення аналізу господарсько-економічної діяльності агрофірми; оцінка кормової бази та її можливостей; проведення аналізу повноцінності раціонів корів у відповідності з рекомендованими нормами; розробка оптимально збалансованих раціонів корів з врахуванням середньодобових надоїв та періоду виробничого циклу. Дослідженнями встановлено, що при плануванні кормовиробництва у ТОВ АФ «Обрій» Житомирської області слід приділяти особливу увагу тим кормам, які ефективно впливають на підвищення надоїв молока, а саме концентрованим кормам, сінажу, силосу, сіну. Потрібно збільшувати посівні площі для вирощування зернобобових культур багатих протеїном та іншими поживними речовинами. Упровадження у виробництво запропонованих рішень, використання рекомендованих раціонів та покращення кормової бази підприємства дозволить підвищити виробництво молока та зменшити собівартість одиниці продукції.
The research provided for: analysis of economic activity of the agricultural firm; assessment of the fodder base and its capabilities; analysis of the completeness of the rations of cows in accordance with the recommended standards; development of optimally balanced rations of cows taking into account the average daily milk yield and the period of the production cycle. Research has shown that when planning feed production in LLC AF "Horizon" Zhytomyr region should pay special attention to those feeds that effectively affect the increase in milk yield, namely concentrated feed, haulage, silage, hay. It is necessary to increase the sown area for growing legumes rich in protein and other nutrients. The introduction of the proposed solutions, the use of recommended rations and improving the feed base of the enterprise will increase milk production and reduce unit costs.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/12114
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Kalyuzhna_ YuO_KR_204_2021.pdf899,48 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет