|
Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/12115
|
Название: | Технологічні особливості годівлі корів української чорно-рябої молочної породи в умовах ТОВ «Обрій» Житомирської області |
Другие названия: | Technological features of feeding of cows of the Ukrainian black-spotted dairy breed in the conditions of LLC Obriy of the Zhytomyr region |
Авторы: | Кобилинський, О. П. Kobylynsky, O. |
Ключевые слова: | технологія technology годівля feeding утримання maintenance раціон diet показники крові blood indicators економічна ефективність economic efficiency |
Дата публикации: | 2021 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Кобилинський О. П. Технологічні особливості годівлі корів української чорно-рябої молочної породи в умовах ТОВ «Обрій» Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва та технологія переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі тварин і технології кормів ; наук. кер. Мамченко В. Ю. – Житомир, 2021. – 34 с. |
Аннотация: | У кваліфікаційній роботі наведені технологічні особливості годівлі корів» в умовах ТОВ «Обрій» яке знаходиться в Лугинському районі Житомирської області.
Аналіз господарських раціонів корів на зимовий та літній періоди показав, що вони відповідають загальноприйнятій структурі, проте незбалансовані за вмістом сирого жиру, цукру та мікроелементами (мідь, цинк, кобальт, марганець).
В умовах ТОВ «Обрій» Житомирської області дійних корів годують три рази на добу. Годівлю намагаються проводити так, що проміжки між нею були приблизно однакові.
В господарстві застосовується прив’язне утримання для дійних корів. При аналізі основних показників крові (морфологічні та біохімічні) було встановлено, що вони знаходяться в межах фізіологічної норми, окрім вмісту глюкози та неорганічного фосфору, що свідчить про дефіцит цукру та фосфору в раціонах корів.
При розрахунку економічної ефективності загальні витрати склали – 61600 гривень, виручка від реалізації молока – 96000 гривень. Одержано чистого прибутку – 34400, при цьому рівень рентабельності склав – 5,6%. The qualification work presents the technological features of feeding cows "in terms of LLC" Obriy "which is located in Luhyny district of Zhytomyr region.
Analysis of economic rations of cows for winter and summer showed that they correspond to the conventional structure, but unbalanced in terms of crude fat, sugar and trace elements (copper, zinc, cobalt, manganese).
In terms of LLC " Obriy " Zhytomyr region dairy cows are fed three times a day. They try to feed so that the intervals between it were approximately the same.
The farm uses tethered housing for dairy cows.
In the analysis of the main indicators of blood (morphological and biochemical) it was found that they are within the physiological norm, except for the content of glucose and inorganic phosphorus, which indicates a deficiency of sugar and phosphorus in the diets of cows.
When calculating the economic efficiency, the total costs amounted to - 61,600 hryvnias, revenue from the sale of milk - 96,000 hryvnias. The net profit was 34,400, while the level of profitability was 5,6%. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/12115 |
Располагается в коллекциях: | 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|