DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/12117

Название: Технологічні особливості організації кормової бази та годівлі дійних корів в ПП «Галекс-Агро» Житомирської області
Другие названия: Technological features of the organization of the fodder base and feeding of dairy cows in PE "Halex-Agro" Zhytomyr region
Авторы: Островський, А. В.
Ostrovsky, A.
Ключевые слова: годівля корів
cow feeding
кормова база
fodder base
поживність кормів
fodder nutrition
Дата публикации: 2021
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Островський А. В. Технологічні особливості організації кормової бази та годівлі дійних корів в ПП «Галекс-Агро» Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва та технологія переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі тварин і технології кормів ; наук. кер. Степаненко В. М. – Житомир, 2021. – 35 с.
Аннотация: В задачі досліджень входило: проведення аналізу господарсько-економічної діяльності підприємства; оцінка кормової бази та її можливостей; проведення аналізу повноцінності раціонів корів у відповідності з рекомендованими нормами; розробка оптимально збалансованої системи годівлі корів з врахуванням середньодобових надоїв та живої маси. Кормовиробництво у господарстві базується на вирощуванні та заготівлі такої кількості кормів, щоб забезпечувати тваринам цілорічну однотипову годівлю. Ретельно продуманий набір компонентів, якісне приготування кормових сумішок, необмежений доступ до їжі протягом доби забезпечує високе споживання корму тваринами та високі рівні продуктивності. Застосування сучасних технологій для приготування та роздачі кормових сумішок, а саме застосування багатофункціональних фермських комбайнів дає можливість ефективно та раціонально проводити нормовану годівлю дійних тварин, підвищувати поїдання корму худобою із найменшими втратами.
The research task included: analysis of economic activity of the enterprise; assessment of the fodder base and its capabilities; analysis of the completeness of the rations of cows in accordance with the recommended standards; development of an optimally balanced system of feeding cows taking into account the average daily milk yield and live weight. Feed production on the farm is based on growing and harvesting enough feed to provide animals with year-round uniform feeding. Carefully thought-out set of components, quality preparation of feed mixtures, unlimited access to food during the day provides high consumption of animal feed and high levels of productivity. The use of modern technologies for the preparation and distribution of feed mixtures, namely the use of multifunctional farm combines makes it possible to effectively and efficiently carry out standardized feeding of dairy animals, increase feed intake by cattle with the least losses.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/12117
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Ostrovsky_AV_KR_204_2021.pdf1,64 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет