Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
071 – Облік і оподаткування >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/12148
|
Название: | Організація обліку та контролю витрат на виробництво продукції |
Другие названия: | Organization of accounting and control of production costs |
Авторы: | Вербич, В. В. Verbych, V. |
Ключевые слова: | витрати costs облік accounting контроль control управління management виробництво продукції production |
Дата публикации: | 2021 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Вербич В. В. Організація обліку та контролю витрат на виробництво продукції : кваліфікаційна робота : спец. 071 «Облік і оподаткування» / Поліський нац. ун-т, каф. бух. обліку, оподаткування та аудиту ; наук. кер. Мороз Ю. Ю. – Житомир, 2021. – 42 с. |
Аннотация: | У кваліфікаційній роботі обґрунтовано теоретико-методичні і практичні рекомендації щодо розробки шляхів вдосконалення формування інформаційних ресурсів для системи обліку й потреб управління витратами на виробництво продукції молокопереробних підприємств.
З’ясовано сутність витрат на виробництво продукції з погляду наукової літератури і нормативно-законодавчих актів. Виявлено, що єдиного визначення поняття «витрати» сьогодні не існує. Розкрито порядок та критерії визнання виробничих витрат та досліджено підходи до класифікації витрат.
Розглянуто особливості організації обліку, аналізу та контролю витрат на виробництво продукції молокопереробних підприємств.
Доведено, що витрати виробництва є важливою обліково-аналітичною категорією, що впливає на величину отриманого прибутку. Здійснення суттєвого контролю витрат на виробництво продукції з метою зниження їх величини є важливим завданням системи управління ними. The qualification work substantiates theoretical, methodological and practical recommendations for developing ways to improve the formation of information resources for the accounting system and the needs of managing the cost of production of dairy enterprises.
The essence of the costs of production in terms of scientific literature and regulations is clarified. It was found that there is no single definition of "cost" today. The procedure and criteria for recognizing production costs are disclosed and approaches to cost classification are investigated.
The peculiarities of the organization of accounting, analysis and control of costs for the production of dairy enterprises are considered.
It is proved that production costs are an important accounting and analytical category that affects the amount of profit. Carrying out significant control of production costs in order to reduce their size is an important task of the management system. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/12148 |
Располагается в коллекциях: | 071 – Облік і оподаткування
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|