DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
101 – Екологія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/12262

Название: Еколого-біологічні особливості чаберу садового за інтродукції в ботанічному саду Поліського національного університету
Другие названия: Ecological and biological fiatures of savory in plant introdauction in the botanical gardenof Polissya National university
Авторы: Кордубан, І. М.
Korduban, I.
Ключевые слова: Satureja hortensis
Satureja hortensis
інтродукція
introduction
фенологічні фази
phenological phases
сума ефективних температур
the sum of effective temperatures
Полісся України
Polissya of Ukraine
Дата публикации: 2021
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Кордубан І. М. Еколого-біологічні особливості чаберу садового за інтродукції в ботанічному саду Поліського національного університету : кваліфікаційна робота : спец. 101 «Екологія» / Поліський нац. університет, кафедра загальної екології ; наук. керівник Л. А. Котюк. – Житомир, 2021. – 33 с.
Аннотация: З метою впровадження в культуру у зоні Полісся України й використання у галузях народного господарства продовж 2019–2021 років вивчали екологічні та біологічні особливості чаберу садового. Встановлено, що упродовж вегетаційного періоду рослини Satureja hortensis використали в середньому 1271оС ефективних температур при відносній вологості повітря 71,5 % та 352,8 мм опадів. Тривалість життєвого циклу чаберу садового в умовах ботанічного саду Поліського національного університету склала у середньому 158 діб. Рослини S. hortensis в умовах інтродукції розмножувались насінним способом, формували самосів, добре росли і нормально розвивалися, плодоносили, майже не зазнавали ушкоджень від морозів, посухи, патогенних організмів. Сумарна оцінка життєвості рослин S. hortensis склала 43 бали. Чабер садовий виявився особливо перспективним видом для аграрного сектору Полісся України, адаптованим до нових умов зростання.
In order to introduce into the culture in the Polissya region of Ukraine and use in the sectors of the national economy during 2019-2021 studied the ecological and biological features of savory garden. The life cycle of savory garden in the botanical garden of Polissya National University averaged 158 days. It was found that during the growing season Satureja hortensis plants used an average of 1271oC effective temperatures with an average rainfall of 352.8 and a relative humidity of 71.5%. Plants of S. hortensis under the conditions of introduction were propagated by seed, formed samosas, grew well and developed normally, fruited, almost did not suffer from frost, drought, pathogens. The total assessment of plant viability of S. hortensis was 43 points. Garden savory turned out to be a particularly promising species for the agricultural sector of Polissya of Ukraine, adapted to new growing conditions.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/12262
Располагается в коллекциях:101 – Екологія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Korduban_IM_KR_101_2021.pdf1,62 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет