DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
208 – Агроінженерія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/12287

Название: Обґрунтування системи охолодження повітря для тваринницьких приміщень
Другие названия: Substantiation of air cooling system for livestock premises
Авторы: Сидорчук, Р. О.
Sydorchuk, R.
Ключевые слова: туман
fog
форсунка
nozzle
вологовміст
moisture content
температура
temperature
Дата публикации: 2021
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Сидорчук Р. О. Обґрунтування системи охолодження повітря для тваринницьких приміщень : кваліфікаційна робота : спец. 208 «Агроінженерія» / Поліський нац. ун-т, каф. механіки та інженерії агроекосистем ; наук. кер. Кухарець С. М. – Житомир, 2021. – 26 с.
Аннотация: При утриманні сільськогосподарських тварин в закритих приміщеннях ферм може формуватися мікроклімат з помітними відхиленнями від нормативних вимог. При збільшенні температури вище оптимальної у тварин знижується апетит, менше виробляється ферментів, порушується травлення. Їжа перетравлюється не до кінця. При підвищенні температури вище 32°С корм засвоюється гірше, зменшуються репродуктивні властивості, знижується ефективність виробництва. Щоб цього не допустити, важливо дотримувати оптимальний температурний режим, в літній час це досягається роботою систем вентиляції та охолодження. Знизити температуру повітря в приміщенні на 3…6°С, щоб зменшити тепловий стрес, можна за допомогою системи зрошення. За допомогою спеціальних форсунок вода розпорошується в повітрі тваринницького приміщення. Найдрібніші частинки води випаровуються в нагрітому повітрі приміщення, відбираючи тепло і охолоджуючи повітря, при цьому вміст вологи в повітрі буде збільшуватися. Такий процес називається процесом адіабатного охолодження вологого повітря, межею якого буде температура мокрого термометра, або 100% відносна вологість.
When keeping farm animals indoors on farms, a microclimate can be formed with significant deviations from regulatory requirements. At increase in temperature above optimum at animals appetite decreases, enzymes are made less, digestion is broken. Food is not fully digested. When the temperature rises above 32 ° C, feed is digested worse, reproductive properties are reduced, production efficiency is reduced. To prevent this, it is important to maintain the optimal temperature, in summer this is achieved by the operation of ventilation and cooling systems. To reduce the temperature in the room by 3… 6 ° C, to reduce heat stress, you can use an irrigation system. With the help of special nozzles water is sprayed in the air of the livestock room. The smallest particles of water evaporate in the heated air of the room, removing heat and cooling the air, while the moisture content in the air will increase. This process is called the process of adiabatic cooling of moist air, the limit of which will be the temperature of the wet bulb thermometer, or 100% relative humidity.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/12287
Располагается в коллекциях:208 – Агроінженерія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Sydorchuk_RA_KR_208_2021.pdf1,46 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет