DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/12516

Название: Технологічні аспекти застосування зеленої маси конюшини червоної у годівлі молочних корів господарства «Моя ТЕРРА» Житомирської області
Другие названия: Technological aspects of application of green mass of red clover in feeding of dairy cows of the farm "My TERRA" of Zhytomyr region
Авторы: Маліцький, В. О.
Malitsky, V.
Ключевые слова: раціон
diet
поживність
nutrition
тварини
animals
продуктивність
productivity
склад
composition
Дата публикации: 2021
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Маліцький В. О. Технологічні аспекти застосування зеленої маси конюшини червоної у годівлі молочних корів господарства «Моя ТЕРРА» Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. технологій переробки та якості продукції тваринництва ; наук. кер. Біденко В. М. – Житомир, 2021. – 37 с.
Аннотация: Дослідження проводилися у Новоград-Волинському районі на молочних коровах ФГ «Моя ТЕРРА» із вивченням впливу на молочну продуктивність корів зеленої маси конюшини, склад молока тварин, питому активність молока за 137Cs, показники крові піддослідних корів. У результаті проведення досліджень встановлено, що продуктивність корів 2-ї групи, яка отримувала в якості підгодівлі зелену масу конюшини була вищаю на 6%, або на 42,9 кг. Вміст жиру у молоці корів 2-ї групи був меншим і становив – 3,83%, тоді як у молоці тварин 1-ї групи він складав – 3,97%. Питома активність молока корів 2-ї групи за 137Cs була не високою, в межах ДР-2006, становила – 12 Бк/л. У крові дослідних тварин 2-ї групи відмічалося збільшення вмісту кількості еритроцитів, загального білка, гемоглобіну, кальцію та фосфору.
Studies were conducted in Novograd-Volyn district on dairy cows FG "My TERRA" with the study of the impact on milk productivity of cows green mass of clover, the composition of animal milk, the specific activity of milk at 137Cs, blood parameters of experimental cows. As a result of research, it was found that the productivity of cows of the 2nd group, which received as feed green mass of clover was higher by 6% or 42.9 kg. The fat content in the milk of cows of the 2nd group was lower and amounted to - 3.83%, while in the milk of animals of the 1st group it was - 3.97%. The specific activity of milk of cows of the 2nd group at 137Cs was not high, within DR-2006, was - 12 Bq / l. In the blood of experimental animals of the 2nd group there was an increase in the content of erythrocytes, total protein, hemoglobin, calcium and phosphorus.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/12516
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Malitsky_VO_KR_204_2021.pdf622,64 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет