|
Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/12737
|
Название: | Оцінка впливу комплексу факторів на молочну продуктивність корів в умовах ПАФ «Єрчики» Житомирської області |
Другие названия: | Assessment of influence of the factor complex on milk productivity of cows |
Авторы: | Корнійчук, Д.О. Korniichuk, D. |
Ключевые слова: | фактор впливу influencing factor молочна продуктивність milk productivity порода breed лінія line бугай-плідник breeding bull вік отелення calving age рік та сезон отелення year and season of calving жива маса live weight |
Дата публикации: | 2021 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Корнійчук Д. О. Оцінка впливу комплексу факторів на молочну продуктивність корів в умовах ПАФ «Єрчики» Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. розведення, генетики тварин та біотехнології ; наук. кер. Піддубна Л. М. – Житомир, 2021. – 30 с. |
Аннотация: | Вивчено вплив генотипових та паратипових факторів на ознаки молочної продуктивності корів-первісток українських чорно-рябої і червоно-рябої молочних та голштинської порід. Встановлено переважаючий вплив генотипових факторів на показники молочної продуктивності корів. Сила впливу породи на надій становить 2,0 %, вміст жиру в молоці – 4,5 %, білка – 3,9 %. Сила впливу лінійної належності на надій становить 3,6 %, вміст жиру в молоці – 14,7 %, білка – 15,4 %. Зумовленість ознак молочної продуктивності дочок генотипом батька найбільша – надою 11,4 %, вмісту жиру і білка в молоці – 31,0 і 31,5 % відповідно. Серед паратипових факторів найбільший вплив на молочну продуктивність має рік отелення, зумовленість ним надою становить 14,1 %, вмісту жиру і білка в молоці – 30,4-30,6 %. Доведено суттєвий вплив живої маси первісток при першому отеленні на їх надій – 20,9 %. We have studied influence of gene- and paratype factors on the characteristics of milk producing ability of first-calf cows of Ukrainian Black- and-White, Red-and-White and Holstein dairy breeds. It was ascertained that genotype factors have dominant influence on characteristics of milk producing ability of cows. Influence of the breed on milk yield is 2,0%, fat content in milk – 4,5%, protein – 3,9%. Influence of linear affiliation on milk yield is 3,6%, fat content in milk – 14,7 %, protein content – 15,4 %. Characteristics of milk producing ability of daughters are the mostly predetermined by father’s genotype – milk yield 11,4%, fat and protein content in milk – 31,0 and 31,5% respectively. One of the paratype factors that influences milk-producing ability the most is the year of calving, which determines milk yield on 14,1%, content of fat and protein in milk – 30,4-30,6%. It has been proved, that live weight of first-calf cows influences their milk yield significantly – 20,9%. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/12737 |
Располагается в коллекциях: | 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|