DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/12777

Название: Технологічні процеси заготівлі кормів для дійних корів та їх вплив на якісні показники молока в умовах СТОВ «Старокотельнянське» Житомирської області
Другие названия: Technological processes of fodder procurement for dairy cows and their influence on milk quality indicators in the conditions of STOV "Starokotelnyanske" of Zhytomyr region
Авторы: Мисливий, В. О.
Myslivyі, V.
Ключевые слова: чорно-ряба порода
black-spotted breed
корми
fodder
раціони
rations
годівля
feeding
продуктивність
productivity
молоко
milk
Дата публикации: 2021
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Мисливий В. О. Технологічні процеси заготівлі кормів для дійних корів та їх вплив на якісні показники молока в умовах СТОВ «Старокотельнянське» Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва та технологія переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі тварин і технології кормів ; наук. кер. Кривий М. М. – Житомир, 2021. – 30 с.
Аннотация: Одна з найважливіших проблем для розвитку молочного скотарства - забезпечення його біологічно повноцінними кормами. Дослідження показали, що господарство проводить заготівлю об’ємистих та концентрованих кормів, використовуючи ресурсну сировину власного виробництва. Заготівлю сіна, силосу проводять відповідно до рекомендованих технологічних процесів. Проте, злакові та бобові трави для заготівлі кормів скошують не в оптимальних фазах вегетації, що призводить до заготівлі кормів ІІІ класу. Це один із факторів, який знижує продуктивність корів. Використання в літній період зеленої маси однорічних і багаторічних культур, а також сіна, силосу, та зерносуміші ячмінь + пшениця + овес дозволяє отримувати 19-20 літрів молока. Рекомендовано, для забезпечення організму корів перетравним протеїном, в склад зерносумішок включати відходи олійно екстракційних виробництв, а також зерно бобових культур.
The most important problem for the development of dairy farming is to provide it with biologically complete fodder. Studies have shown that the farm procures bulky and concentrated feed, using resource raw materials of its own production. Hay and silage are harvested in accordance with the recommended technological processes. However, cereals and legumes for fodder harvesting are not mowed in the optimal phases of the growing season, which leads to the harvesting of Class III fodder. This is a major factor that reduces the productivity of cows. The use in the summer of green mass of annual and perennial crops, as well as hay, silage, and a mixture of barley + wheat + oats allows you to get in the range of 19-20 liters of milk. It is recommended, to provide the body of cows with digestible protein, in the composition of grain mixtures to include waste from oil extraction industries, as well as legumes.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/12777
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Myslivyі_VO_KR_204_2021.pdf383,53 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет