Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/12783
|
Название: | Технологічні особливості відгодівлі свиней в умовах ФГ «Губерт» Житомирської області |
Другие названия: | Technological features of pig fattening in the conditions of FG "Hubert" of Zhytomyr region |
Авторы: | Крисан, С. В. Krisan, S. |
Ключевые слова: | поросята piglets сапоніт продуктивність productivity ефективність efficiency |
Дата публикации: | 2021 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Крисан С. В. Технологічні особливості відгодівлі свиней в умовах ФГ «Губерт» Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва та технологія переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі тварин і технології кормів ; наук. кер. Лавринюк О. О. – Житомир, 2021. – 31 с. |
Аннотация: | Результати проведених досліджень свідчать, що для усунення нестачі мінеральних елементів в раціонах молодняку свиней можна використовувати алюмосилікати природного походження, а саме сапонітове борошно. Даний
природний компонент характеризується великими колоїдно-хімічними, іонообмінними, зв'язуючими властивостями та має досить великі сорбційнокаталітичні особливості. Отримані результати в процесі досліджень, а також проведений аналіз літературних джерел дозволяють стверджувати, що введення сапонітового борошна в розрахунку 3% до сухої речовини основного раціону забезпечують краще поїдання кормів, сприяють ліпшому збагаченню раціону молодняку свиней за макро- та мікроелементами, що значно підвищує їх продуктивность. The results of the research show that aluminosilicates of natural origin,
namely saponite flour, can be used to eliminate the lack of mineral elements in the
diets of young pigs. This natural component is characterized by high colloidchemical, ion-exchange, binding properties and has a fairly large sorption-catalytic
properties. The results obtained in the research process, as well as the analysis of
literature sources suggest that the introduction of saponite flour at the rate of 3% to the dry matter of the main diet provide better feed intake, better enrich the diet of
young pigs for macro-and micronutrients, which significantly increases their
productivity. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/12783 |
Располагается в коллекциях: | 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|