DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
211 – Ветеринарна медицина >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/12983

Название: Оцінка показників безпечності та якості молока
Другие названия: The assessment of milk safety and quality indexes
Авторы: Руденко, І. Ю.
Rudenko, I.
Ключевые слова: молоко
milk
харчова цінність
nutritional value
санітарні показники
sanitary indicators
кислотність
acidity
масова частка жиру
mass fraction of fat
білок
protein
сухі речовини
dry matter
густина
density
кількість соматичних клітин
number of somatic cells
температура молока
milk temperature
Дата публикации: 2022
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Руденко І. Ю. Оцінка показників безпечності та якості молока : кваліф. робота : спец. 211 «Ветеринарна медицина» / Поліський нац. ун-т, каф. нормальної і патологічної морфології, гігієни та експертизи ; наук. кер. Фурман С. В. – Житомир, 2022. – 40 с.
Аннотация: Згідно з метою нами було досліджене молоко, вироблене в господарствах різних форм власності Житомирської області. У молоці визначали показники безпечності та якості. Органолептичні показники молока незалежно від форм власності господарств відповідали вимогам національного стандарту. Молоко, одержане в особистих селянських господарствах, має підвищену кислотність і КМАФАнМ. Молоко, одержане в особистих селянських господарствах, характеризується вищими показниками масової частки жиру, білка та сухих речовин. Економічні збитки від реалізації молока за рахунок гігієнічних показників несуть усі категорії господарств.
In accordance with the purpose, we studied milk produced in farms of various forms of ownership in the Zhytomyr region. Safety and quality indicators were determined in milk. Organoleptic parameters of milk, regardless of ownership, met the requirements of the national standard. Milk obtained from private farms has high acidity and KMAFANM. Milk obtained from private farms is characterized by higher mass fractions of fat, protein and dry matter. Economic losses from the sale of milk due to hygienic indicators are borne by all categories of farms.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/12983
Располагается в коллекциях:211 – Ветеринарна медицина

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Rudenko_IY_KR_211_2022.pdf1,47 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет