Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
211 – Ветеринарна медицина >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/12983
|
Название: | Оцінка показників безпечності та якості молока |
Другие названия: | The assessment of milk safety and quality indexes |
Авторы: | Руденко, І. Ю. Rudenko, I. |
Ключевые слова: | молоко milk харчова цінність nutritional value санітарні показники sanitary indicators кислотність acidity масова частка жиру mass fraction of fat білок protein сухі речовини dry matter густина density кількість соматичних клітин number of somatic cells температура молока milk temperature |
Дата публикации: | 2022 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Руденко І. Ю. Оцінка показників безпечності та якості молока : кваліф. робота : спец. 211 «Ветеринарна медицина» / Поліський нац. ун-т, каф. нормальної і патологічної морфології, гігієни та експертизи ; наук. кер. Фурман С. В. – Житомир, 2022. – 40 с. |
Аннотация: | Згідно з метою нами було досліджене молоко, вироблене в господарствах різних форм власності Житомирської області. У молоці
визначали показники безпечності та якості.
Органолептичні показники молока незалежно від форм власності господарств відповідали вимогам національного стандарту.
Молоко, одержане в особистих селянських господарствах, має підвищену кислотність і КМАФАнМ. Молоко, одержане в особистих селянських господарствах, характеризується вищими показниками масової частки жиру, білка та сухих речовин. Економічні збитки від реалізації молока за рахунок гігієнічних показників несуть усі категорії господарств. In accordance with the purpose, we studied milk produced in farms of various forms of ownership in the Zhytomyr region. Safety and quality indicators were determined in milk.
Organoleptic parameters of milk, regardless of ownership, met the requirements of the national standard. Milk obtained from private farms has high acidity and KMAFANM. Milk obtained from private farms is characterized by higher mass fractions of fat, protein and dry matter. Economic losses from the sale of milk due to hygienic indicators are borne
by all categories of farms. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/12983 |
Располагается в коллекциях: | 211 – Ветеринарна медицина
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|