DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
141 – Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13042

Название: Обґрунтування системи знезараження молока струмами високої частоти в процесі пастеризації на фермах ВРХ
Другие названия: Substantiation of milk disinfection system by high frequency currents in the process of pasteurization on cattle farms
Авторы: Горпиняк, М. В.
Horpyniak, M.
Ключевые слова: струми високої частоти
high frequency currents
знезараження
disinfection
температура
temperature
молоко
milk
продуктивність
productivity
Дата публикации: 2021
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Горпиняк М. В. Обґрунтування системи знезараження молока струмами високої частоти в процесі пастеризації на фермах ВРХ : кваліфікаційна робота : спец. 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» / Поліський нац. ун-т, каф. електрифікації, автоматизації виробництва та інженерної екології ; наук. кер. Савченко Л. Г. – Житомир, 2021. – 34 с.
Аннотация: В магістерській роботі розроблена методика впливу електромагнітного поля СВЧ на молоко в процесі пастеризації дозволяє поліпшити мікробіологічні показники і збільшити термін зберігання на 24 години, при температурі 4±2 °С за рахунок застосування чотирьох резонаторних камер, що забезпечують напруженість електричного поля 14 кВ /см. Встановлено, що в резонаторі об'ємом 2000 см3 досягається напруженість електричного поля 14 кВ/см, що забезпечує підвищення температури ендогенного нагрівання молока на 4 °С, при якій відбувається вирівнювання поглиненої потужності мікроорганізмом і втрачається за рахунок теплопередачі з його поверхні. Рівномірне ендогенне нагрівання молока забезпечується зі швидкістю 1,0...1,2 °С/с, якщо питома потужність СВЧ генератора становить 8...10 Вт/г, а внутрішній діаметр радіопрозорого молокопроводу – до 3,0 см. В результаті виробничих випробувань установки для СВЧ знезараження молока, продуктивністю 100...240 кг/год і споживаною потужністю 4,8 кВт у складі теплообмінного апарату, що працює в короткочасному режимі пастеризації, виявлено зниження бактеріального забруднення в молоці з 1,2×106 до 0,5×10 КУО/см3. При цьому підвищення температури ендогенного нагрівання молока між двома секціями рекуперації становило 15...16 °С.
In the master's thesis the method of microwave electromagnetic field influence on milk in the process of pasteurization allows to improve microbiological parameters and increase shelf life by 24 hours at 4 ± 2 °C due to the use of four resonator chambers providing electric field strength 14 kV/cm. It is established that the resonator with a volume of 2000 cm3 achieves an electric field strength of 14 kV/cm, which increases the temperature of endogenous heating of milk by 4 ° C, which equalizes the absorbed power by the microorganism and is lost due to heat transfer from its surface. Uniform endogenous heating of milk is provided at a speed of 1.0...1.2 °C/s, if the specific power of the microwave generator is 8...10 W/h, and the inner diameter of the radio-transparent milk pipeline is up to 3.0 cm. As a result of production tests of the microwave disinfection unit with a capacity of 100 ...240 kg / h and a power consumption of 4.8 kW as part of a heat exchanger operating in the short-term pasteurization mode, a reduction of bacterial contamination in milk from 1.2×106 up to 0.5×10 CFU/cm3. The increase in the temperature of endogenous heating of milk between the two sections of recovery was 15...16 °C.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/13042
Располагается в коллекциях:141 – Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Horpyniak_MV_KR_141_2021_2.pdf3,22 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет