DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13066

Название: Технологічні аспекти годівлі свиноматок великої білої породи в умовах ДП ДГ «Нова Перемога» Житомирської області
Другие названия: Technological aspects of feeding sows of the large white breed in the conditions of the SE DG "Nova Peremoga" of the Zhytomyr region
Авторы: Костриця, Д. О.
Kostrytsia, D.
Ключевые слова: технологічні аспекти
technological aspects
холості
idleness
поросні
piglets
підсисні свиноматки
suckling sows
раціон
diet
поросята
piglets
економічна ефективність
economic efficiency
Дата публикации: 2022
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Костриця Д. О. Технологічні аспекти годівлі свиноматок великої білої породи в умовах ДП ДГ «Нова Перемога» Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва та технологія переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття ; наук. кер. Лавринюк О. О. – Житомир, 2022. – 38 с.
Аннотация: У кваліфікаційній роботі наведені технологічні аспекти годівлі та утримання свиноматок. Структура раціону для холостих свиноматок була такою: концентрати – 75%, соковиті корми – 15%, грубі корми – 5%, корми тваринного походження – 5%, що відповідає концентратному типу годівлі. Структура раціону для поросних свиноматок в останні 30 днів поросності була наступною: концентровані корми – 80%, соковиті корми – 10%, грубі корми – 5%, корми тваринного походження – 5%. Структура раціону для підсисних свиноматок була наступною: концентровані корми – 72%, соковиті корми – 13, грубі корми – 4%, корми тваринного походження – 11%. Холостих та поросних свиноматок у господарстві утримують групами по 6-8 голів. За 3-5 днів до опору їх переводять в індивідуальні станки. Підсисних свиноматок утримують в індивідуальних станках до відлучення від них поросят. При розрахунках економічної ефективності було отримано у контрольній групі свиноматок за реалізацію поросят – 48660, а у дослідній – 49740 гривень, що на 1080 гривень більше, ніж тварин з контрольної групи при рентабельності 10,3% (контрольна група) та 12,6% (дослідна).
Technological aspects of feeding and maintenance of sows are given in the qualification work. The structure of the ration for single sows was as follows: concentrated feed - 75%, juicy feed - 15%, coarse feed - 5%, feed of animal origin - 5%, which corresponds to the concentrated type of feeding. The structure of the diet for furrowing sows in the last 30 days of furrowing was as follows: concentrated feed - 80%, juicy feed - 10%, coarse feed - 5%, feed of animal origin - 5%. The structure of the diet for suckling sows was as follows: concentrated feed - 72%, juicy feed - 13%, coarse feed - 4%, feed of animal origin - 11%. Single and furrowing sows in the farm are kept in groups of 6-8 heads. 3-5 days before resistance, they are transferred to individual machines. Suckling sows are kept in individual machines until the piglets are weaned from them. 6. When calculating the economic efficiency, the control group of sows received 48,660 hryvnias for the sale of piglets, and the experimental group - 49,740 hryvnias, which is 1,080 hryvnias more than their counterparts from the control group at a profitability level of 10.3% (control group) and 12.6% (experimental).
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/13066
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Kostrytsia_DO_KR_204_2022.pdf1,08 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет