DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13082

Название: Вплив природної мінеральної добавки алуніт на продуктивні якості курей
Другие названия: The influence of natural mineral alunite additive on the productive qualities of chickens
Авторы: Сахарський, В. С.
Sakharsky, V.
Ключевые слова: птахівництво
poultry farming
технологія
technology
годівля
feeding
кроси
crosses
алуніт
alunite
мінерали
minerals
кури-несучки
laying hens
продуктивність
productivity
ефективність
efficiency
Дата публикации: 2022
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Сахарський В. С. Вплив природної мінеральної добавки алуніт на продуктивні якості курей : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. технологій виробництва, переробки та якості продукції тваринництва ; наук. кер. Вербельчук С. П. – Житомир, 2022. – 37 с.
Аннотация: Досліджено вплив використання природної мінеральної добавки алуніту на продуктивність курей-несучок м’ясо-яєчної породи Род-айленд. Встановлено, що включення 2% алуніту до стандартного раціону призводить до кращого та ефективнішого використання енергії в раціоні, що забезпечує збільшення яєчної продуктивності на 5,6 %. Таким чином, для реалізації високого генетичного потенціалу курей-несучок необхідно забезпечити їх повноцінним раціоном, одним з основних елементів якого є мінеральні речовини.
The influence of using of natural mineral alunite additive on the productivity of laying hens of meat and egg if Rhode-Island breeg was investigated. It was found that the inclusion of 2% alunite in the standard diet leads to better and more efficient using of energy in the diet, which provides an increase in egg production by 5.6%. Thus, for realizing the high genetic potential of laying hens, it is necessary to provide them with a complete diet, one of the main elements of which is minerals.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/13082
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Sakharsky_VS_KR_204_2022.pdf609,63 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет