Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13082
|
Название: | Вплив природної мінеральної добавки алуніт на продуктивні якості курей |
Другие названия: | The influence of natural mineral alunite additive on the productive qualities of chickens |
Авторы: | Сахарський, В. С. Sakharsky, V. |
Ключевые слова: | птахівництво poultry farming технологія technology годівля feeding кроси crosses алуніт alunite мінерали minerals кури-несучки laying hens продуктивність productivity ефективність efficiency |
Дата публикации: | 2022 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Сахарський В. С. Вплив природної мінеральної добавки алуніт на продуктивні якості курей : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. технологій виробництва, переробки та якості продукції тваринництва ; наук. кер. Вербельчук С. П. – Житомир, 2022. – 37 с. |
Аннотация: | Досліджено вплив використання природної мінеральної добавки алуніту на продуктивність курей-несучок м’ясо-яєчної породи Род-айленд.
Встановлено, що включення 2% алуніту до стандартного раціону призводить до кращого та ефективнішого використання енергії в раціоні, що забезпечує збільшення яєчної продуктивності на 5,6 %.
Таким чином, для реалізації високого генетичного потенціалу курей-несучок необхідно забезпечити їх повноцінним раціоном, одним з основних елементів якого є мінеральні речовини. The influence of using of natural mineral alunite additive on the productivity of laying hens of meat and egg if Rhode-Island breeg was investigated.
It was found that the inclusion of 2% alunite in the standard diet leads to better and more efficient using of energy in the diet, which provides an increase in egg production by 5.6%.
Thus, for realizing the high genetic potential of laying hens, it is necessary to provide them with a complete diet, one of the main elements of which is minerals. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/13082 |
Располагается в коллекциях: | 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|