|
Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Економіки та менеджменту >
Кафедра економіки, підприємництва та туризму >
Статті >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14553
|
Название: | Elaboration of an optimal model for the development of gastronomic tourism in the Right-Bank Polissia of Ukraine |
Другие названия: | Розробка оптимальної моделі розвитку гастрономічного туризму на Правобережному Поліссі України |
Авторы: | Nesterchuk, I. Нестерчук, І. К. Osipchuk, A. Осіпчук, А. С. Bondarenko, E. Бондаренко, Е. Л. Tyshchenko, S. Тищенко, С. В. Trusij, O. Трусій, О. М. |
Ключевые слова: | gastronomic tourism гастрономічний туризм Right-Bank Polissia of Ukraine Правобережне Полісся України cluster model кластерна модель potential clusters потенційні кластери life cycle життєвий цикл cartographic visualization картографічна візуалізація management structure структура управління functional structure функціональна структура |
Дата публикации: | 2021 |
Издатель: | University of Oradea, Romania |
Библиографическое описание: | Elaboration of an optimal model for the development of gastronomic tourism in the Right-Bank Polissia of Ukraine / I. Nesterchuk, A. Osipchuk, E. Bondarenko [et al.] // GeoJournal of Tourism and Geosites. – 2021. – Year XIV, vol. 38, № 4. – P. 1107–1117. |
Аннотация: | Based on the study of spatial forms of tourism organization, their structure and patterns of formation to prove that the most optimal form is a cluster model of organization. Also to describe the features, structure, composition and life cycle of potential tourist clusters of the object of study. In the process of substantiating the development of a cluster model on the Right-Bank Polissia of Ukraine the authors used a combination of general and special methods of scientific research (modeling, information, cluster analysis, geoinformation mapping). It is proved that the creation of regional clusters of gastronomic tourism development of the Right-Bank Polissia of Ukraine will lead to the strengthening of competitive advantages of its participants. The proposed cluster model has been visualized cartographically, also its administrative and functional structure has been developed. Substantiated clusters of gastronomic tourism of the region will become the basis for further scientific research aimed at dividing the territory of the Right-Bank Polissia of Ukraine on the basis of the operational units allocation for gastronomic and tourist zoning. На основі дослідження просторових форм організації туризму, їх структури та закономірностей формування доведено, що найбільш оптимальною формою є кластерна модель організації. Також описано особливості, структуру, склад та життєвий цикл потенційних туристичних кластерів об'єкта дослідження. У процесі обґрунтування розробки кластерної моделі на Правобережному Поліссі України автори використали поєднання загальних та спеціальних методів наукового дослідження (моделювання, інформаційний, кластерний аналіз, геоінформаційне картографування). Доведено, що створення регіональних кластерів розвитку гастрономічного туризму Правобережного Полісся України призведе до посилення конкурентних переваг його учасників. Запропоновану кластерну модель візуалізовано картографічно, а також розроблено її адміністративно-функціональну структуру. Обґрунтовані кластери гастрономічного туризму регіону стануть основою для подальших наукових досліджень, спрямованих на поділ території Правобережного Полісся України на основі виділення операційних одиниць для гастрономічно-туристичного районування. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14553 |
ISSN: | 2065-1198 |
Располагается в коллекциях: | Статті
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|