|
Institutional Repository of Polissia National University >
Періодичні видання >
Наукові горизонти >
2024, т. 27, № 02 >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/15266
|
Название: | Analysis of the factors influencing the quality of farmed mud crabs in the Mekong Delta, Vietnam |
Другие названия: | Аналіз факторів, що впливають на якість вирощених грязьових крабів у дельті Меконгу, В'єтнам |
Авторы: | Le Ngoc, D. Ле Нгок, Д. Anh, T. Ань, Т. Н. Van, T. Ван, Т. Н. Thi Bich, H. Тхі Біч, Х. Н. |
Ключевые слова: | decision to catch crabs рішення про вилов крабів Mekong Delta дельта Меконгу mud crab quality якість грязьового краба farming фермерство |
Дата публикации: | 2024 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Analysis of the factors influencing the quality of farmed mud crabs in the Mekong Delta, Vietnam / D. Le Ngoc, T. N. Anh, T. N. Van, H. N. Thi Bich // Scientific Horizons. – 2024. – Vol. 27, No. 2. – P. 100–112. |
Аннотация: | Enhancing the quality of cultivated mud crabs is a crucial element for elevating productivity, quality, and economic effectiveness within the mud crab farming sector. This study investigates factors influencing the quality of farmed crabs in the Mekong Delta, Vietnam. The study employs descriptive statistical methods and synthesis approaches to analyse the current situation of crab farming in the Mekong Delta, Vietnam. Additionally, multivariate regression analysis was employed to identify factors affecting the quality of farmed crabs in the Mekong Delta, Vietnam. The survey results from 304 crab farmers in the Mekong Delta, Vietnam indicate that the total area of the Mekong Delta, Vietnam is 465 thousand hectares, with a production of 68 thousand tons. Among the provinces in the Mekong Delta, Vietnam, Kien Giang, Ca Mau, and Bac Lieu are the top three provinces with the highest area and production. Furthermore, factors influencing the quality of crab products during the farming process were analysed, and three main factors were identified: the decision to catch crabs at the fourth moult stage (Y4), the number of crab traps used, and the duration of the farming period. This research represents the first study on the quality of farmed crab in the Mekong Delta, Vietnam. Therefore, these findings provide guidelines for improving the quality of farmed crab and serve as a foundation for further research in this field. Підвищення якості вирощених грязьових крабів є вирішальним елементом для підвищення продуктивності, якості та економічної ефективності в секторі вирощування грязьових крабів. У цьому дослідженні вивчалися фактори, що впливають на якість вирощених крабів у дельті Меконгу, В єтнам. У дослідженні використовувались описові статистичні методи та підходи до синтезу для аналізу поточної ситуації в крабовому господарстві в дельті Меконгу, В єтнам. Крім того, в дослідженні використовується багатовимірний регресійний аналіз для визначення факторів, що впливають на якість вирощеного краба в дельті Меконгу, В єтнам. Результати опитування 304 крабових фермерів у дельті Меконгу, В єтнам, показують, що загальна площа дельти Меконгу у В єтнамі становить 465 тисяч гектарів, а обсяг виробництва – 68 тисяч тонн. Серед провінцій дельти Меконгу, В єтнам, К єнжанг, Камау та Бакльеу входять до трійки лідерів за площею та обсягами виробництва. Крім того, при аналізі факторів, що впливають на якість крабової продукції в процесі вирощування, було виявлено три основні фактори: рішення про вилов крабів на четвертій стадії линьки (Y4), кількість використовуваних крабових пасток і тривалість періоду вирощування. Це дослідження є першим дослідженням якості крабів, вирощених у дельті Меконгу, В єтнам. Таким чином, отримані результати надають рекомендації щодо поліпшення якості вирощеного краба і слугують основою для подальших досліджень у цій галузі. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/15266 |
ISSN: | 2663-2144 |
Располагается в коллекциях: | 2024, т. 27, № 02
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|