DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Технологічний >
Кафедра годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття >
Матеріали конференцій >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/15518

Название: Накопичення 137Cs у м'язовій тканині і печінці свиней за використання різних доз сапоніту в раціонах
Другие названия: Accumulation of 137Cs in the muscle tissue and liver of pigs with the use of different doses of saponite in diets
Авторы: Савчук, І. М.
Savchuk, I.
Ящук, І. В.
Yashchuk, I.
Ключевые слова: цезій-137
Cesium-137
концентрація
concentration
молодняк свиней
young pigs
м'язова тканина
muscle tissue
печінка
liver
сорбен сапоніт
sorbent saponite
Дата публикации: 2021
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Савчук І. М. Накопичення 137Cs у м'язовій тканині і печінці свиней за використання різних доз сапоніту в раціонах / І. М. Савчук, І. В. Ящук // Чорнобильська катастрофа. Актуальні проблеми, напрямки та шляхи їх вирішення : зб. пр. учасників Міжнар. наук.-практ. конф., 22–23 квіт. 2021 р. – Житомир : Поліський нац. ун-т, 2021. – С. 87–91.
Аннотация: Постановка проблеми. Забруднення навколишнього середовища високотоксичними радіонуклідами цезію, викинутими в атмосферу в результаті аварії на Чорнобильській АЕС і наступне їх надходження до організму тварин, вимагає застосування у тваринницькому виробництві технологій, що забезпечують необхідний рівень здоров'я тварин і екологічної безпеки вироблених продуктів харчування [1, 2]. Незважаючи на загальну тенденцію стабілізації радіаційного стану, слід зазначити, що рівні радіоактивного забруднення сільгосппродукції в окремих районах у десятки разів перевищують доаварійний рівень і в деяких випадках, особливо у селянських господарствах, залишаються значно вищими порівняно з існуючими нормативами.
Formulation of the problem. Pollution of the environment by highly toxic cesium radionuclides released into the atmosphere as a result of the accident at the Chernobyl NPP and their subsequent entry into the body of animals requires the use of technologies in livestock production that ensure the necessary level of animal health and ecological safety of produced food products [1, 2]. Despite the general trend of stabilization of the radiation state, it should be noted that the levels of radioactive contamination of agricultural products in some areas are ten times higher than the pre-accident level and in some cases, especially in peasant farms, remain significantly higher compared to existing standards.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/15518
ISBN: 978-617-7684-52-6
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
ChKAPNSYV_2021_87-91.pdf729,6 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет