DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Ветеринарної медицини >
Кафедра нормальної і патологічної морфології, гігієни та експертизи >
Статті >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/15529

Название: Якість та безпека м'яса і м'ясних продуктів
Другие названия: Quality and safety of meat and meat products
Авторы: Котелевич, В. А.
Кotelevych, V.
Ключевые слова: м'ясо
meat
безпека
safety
пестициди
pesticides
гігієнічна і виробнича практики
hygienic and manufacturing practices
токсичні елементи
toxic elements
HACCP
Дата публикации: 2018
Издатель: Державний науково-дослідний контрольний інститут ветеринарних препаратів та кормових добавок; Інститут біології тварин
Библиографическое описание: Котелевич В. А. Якість та безпека м'яса і м'ясних продуктів / В. А. Котелевич // Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин. – 2018. – Вип. 19, № 2. – С. 124–129.
Аннотация: Наведено результати ветеринарно-санітарної оцінки м'яса і м'ясопродуктів ТОВ «Ритон» Вінниця за даними експертних висновків Вінницької регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини та Хмельницької міжрайонної державної лабораторії ветеринарної медицини (2018 р.) щодо показників безпеки. За показниками безпеки встановлена відсутність пестицидів (масова частка ГХЦГ гамма-ізомеру, ДДТ та його метаболіти, ДДВФ, хлорофосу, метафосу, карбофосу, базидину), токсичних елементів (свинець, кадмій, арсен, ртуть, мідь, цинк), мікотоксинів, антибіотиків; радіологічні та мікробіологічні показники у зразках м'яса і м'ясопродуктів також були в межах нормативних вимог та безпечними для споживання. Введення належної гігієнічної і виробничої практик дало можливість ТОВ «Ритон» Вінниця завершити процес сертифікації за міжнародною програмою FSSC 22000 «Менеджмент безпеки харчових продуктів» і отримати сертифікати The HACCP Management System of CCM MS Standart HACCP та ISO 22000:2005 Food Safety Management Systems, Requirements for any Organisation in the Food Chain. Виконані дослідження доводять теоретичне та практичне обґрунтування необхідності проведення моніторингових досліджень якості і безпеки тваринницької продукції, дотримання належної гігієнічної і виробничої практик (GHP/GMP) з урахуванням міжнародної програми FSSC 22000 «Менеджмент безпеки харчових продуктів».
The results of the veterinary and sanitary evaluation of meat and meat products of LLC «Riton» of Vinnytsia according to the expert opinions of the Vinnytsia Regional State Laboratory of Veterinary Medicine and Khmelnytsky Interdistrict State Laboratory of Veterinary Medicine (2018) on safety indicators are presented. According to safety indicators, there is a lack of pesticides (the mass fraction of HCCh gamma-isomer, DDT and its metabolites, DDVF, chlorophos, metaphys, carbophos, basidins), toxic elements (lead, cadmium, arsenic, mercury, copper, zinc), mycotoxins, antibiotics; radiological and microbiological indices in meat and meat samples were also within the regulatory requirements and safe for consumption. The introduction of proper hygienic and production practices enabled Venture LLC «Riton» to complete the certification process under the international program FSSC 22000 «Food Safety Management» And get the Certificates The HACCP Management System of CCM MS Standard HACCP and ISO 22000: 2005 Food Safety Management Systems, Requirements for any Organization in the Food Chain. The conducted researches prove the theoretical and practical justification for the implementation of monitoring studies on the quality and safety of livestock products, the observance of proper hygienic and production practices (GHP / GMP) taking into account the international program FSSC 22000 «Food Safety Management».
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/15529
ISSN: 2410-9029
Располагается в коллекциях:Статті

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
NTB_2018_19_2_124-129.pdf304,03 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет