|
Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Технологічний >
Кафедра технологій виробництва, переробки та якості продукції тваринництва >
Підручники, посібники >
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/15822
|
Название: | НАССР та державний контроль у таблицях і схемах |
Другие названия: | HACCP and state control in tables and diagrams |
Авторы: | Фурман, С. В. Furman, S. Лісогурська, Д. В. Lisohurska, D. Лісогурська, О. В. Lisohurska, O. Лігоміна, І. П. Ligomina, I. |
Ключевые слова: | безпечність харчових продуктів food safety якість quality оператор ринку market operator стандарти standards |
Issue Date: | 2024 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | НАССР та державний контроль у таблицях і схемах : навч. наоч. посіб. / С. В. Фурман, Д. В. Лісогурська, О. В. Лісогурська, І. П. Лігоміна. – Житомир : Поліський нац. ун-т, 2024. – 149 с. |
Аннотация: | Посібник призначений для здобувачів освіти за спеціальностями 204 – технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, 211 – ветеринарія та 212 – ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза. Також він буде корисним для операторів ринку харчових продуктів, оскільки містить рекомендації щодо впровадження систем управління безпечністю харчових продуктів (HACCP).
Даний посібник буде корисним для операторів ринку харчових продуктів, надасть їм знання та рекомендації щодо впровадження систем управління безпечністю харчових продуктів (HACCP) на їхніх підприємствах, знайомить з вимогами та стандартами безпеки харчових продуктів, а також методами контролю та виявлення ризиків у виробничому процесі.
Посібник допоможе інспекторам і контролюючим органам розуміти принципи та методики впровадження систем НАССР і контролю безпечності харчових продуктів. Вони отримають інформацію про критичні точки контролю в харчовому виробництві та процедури перевірки виробничих процесів.
Посібник надасть споживачам розуміння процесів виробництва та контролю якості харчових продуктів. Вони зможуть більш об'єктивно оцінювати безпеку та якість продуктів на ринку і приймати обґрунтовані рішення під час покупки та споживання продуктів.
Отже, цей посібник буде корисним інструментом для всіх зацікавлених сторін, що мають відношення до харчової промисловості – від виробників до споживачів, допомагаючи забезпечити безпечність харчових продуктів. The schoolbook is intended for students of the specialties 204 – technology of production and processing of animal husbandry products, 211 – veterinary medicine and 212 – veterinary hygiene, sanitation and expertise. It will also be useful for food market operators, as it contains recommendations for the implementation of food safety management systems (HACCP).
This schoolbook will be useful for food market operators, will provide them with knowledge and recommendations on the implementation of food safety management systems (HACCP) in their enterprises, familiarize them with the requirements and standards of food safety, as well as methods of control and identification of risks in the production process.
The schoolbook will help inspectors and control bodies to understand the principles and methods of implementing HACCP systems and food safety control. They will receive information about critical control points in food production and procedures for checking production processes.
The schoolbook will provide consumers with an understanding of food production and quality control processes. They will be able to more objectively assess the safety and quality of products on the market and make informed decisions when buying and consuming products.
Therefore, this schoolbook will be a useful tool for all stakeholders involved in the food industry, from producers to consumers, helping to ensure food safety. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/15822 |
Appears in Collections: | Підручники, посібники
|
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
|