|
Institutional Repository of Polissia National University >
Періодичні видання >
Наукові горизонти >
2024, т. 27, № 09 >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16119
|
Название: | Competitiveness of the La Libertad region in agricultural exports, Peru, 2011–2023 |
Другие названия: | Конкурентоспроможність регіону Ла Лібертад в експорті сільськогосподарської продукції, Перу, 2011–2023 |
Авторы: | Soriano-Colchado, A.-M. Соріано-Кольчадо, А.-М. Diez-Matallana, R.-A. Дієс-Маталана, Р.-А. Gómez-Oscorima, R.-M. Гомес-Оскоріма, Р.-М. Jiménez, L.-A. Хіменес, Л.-А. Vasquez-Quispe, C.-Z. Васкес-Кіспе, К.-З. |
Ключевые слова: | Porter's Diamond діамант Портера fruits and vegetables фрукти та овочі revealed comparative advantages виявлені порівняльні переваги |
Дата публикации: | 2024 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Competitiveness of the La Libertad region in agricultural exports, Peru, 2011–2023 / A.-M. Soriano-Colchado, R.-A. Diez-Matallana, R.-M. Gómez-Oscorima [et al.] // Scientific Horizons. – 2024. – Vol. 27, No. 9. – P. 121–133. |
Аннотация: | The increasing global demand for high-value agricultural products emphasises the need to understand regional export competitiveness. The study aimed to evaluate La Libertad's comparative advantages in agricultural exports from 2011 to 2023. By employing the Revealed Comparative Advantage (RCA), Export Comparative Advantage (ECA), and Import Comparative Advantage (ICA) indices, alongside Porter's Diamond, the region's performance and the determinants of competitiveness across 11 key export products were analysed. These products include fruits such as blueberries, avocados, and grapes, as well as vegetables such as asparagus and piquillo peppers. The analysis revealed strong ECAs for fruits and vegetables, with values ranging from 1.56 to 7.08, and a promising specialisation in cane sugar (RCA of 1.28). The findings indicate that most of these products possess strong to moderate comparative advantages in international markets, with products like blueberries and avocados leading in competitiveness. However, certain challenges remain, including the need for strategic business management and technological innovation to maintain and improve the sector's competitiveness. The study underscores the importance of continuous monitoring and adaptation to ensure the sustainability and growth of Peru's agro-export sector. These findings offer valuable insights for policymakers and regional planners seeking to enhance La Libertad's agricultural export potential. Зростання світового попиту на високовартісні сільськогосподарські продукти підкреслює необхідність розуміння конкурентоспроможності регіонального експорту. Мета полягала в тому, щоб оцінити порівняльні переваги La Libertad в експорті сільськогосподарської продукції за період 2011–2023 років. Використовуючи індекси виявленої порівняльної переваги (RCA), порівняльної переваги експорту (ECA), порівняльної переваги імпорту (ICA) і діаманта Портера, було досліджено показники регіону та детермінанти конкурентоспроможності в 11 ключових експортних продуктах, включаючи такі фрукти, як чорниця, авокадо, виноград і овочі, такі як спаржа та перець пікільо. Аналіз показує сильні ECA для фруктів і овочів, зі значеннями в діапазоні від 1,56 до 7,08, і життєздатну спеціалізацію на тростинному цукрі (RCA 1,28). Отримані дані показали, що більшість із цих продуктів мають значні або помірні порівняльні переваги на міжнародних ринках, причому такі продукти, як чорниця та авокадо, є лідерами за конкурентоспроможністю. Однак певні проблеми залишаються, зокрема потреба в стратегічному управлінні бізнесом і технологічних інноваціях для підтримки та підвищення конкурентоспроможності сектора. Дослідження підкреслює важливість постійного моніторингу та адаптації для забезпечення стійкості та зростання агроекспортного сектору Перу, а результати пропонують цінну інформацію для політиків і регіональних планувальників для підвищення експортного потенціалу сільськогосподарської продукції Ла Лібертад. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16119 |
ISSN: | 2663-2144 |
Располагается в коллекциях: | 2024, т. 27, № 09
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|