|
Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Технологічний >
Кафедра годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття >
Статті >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16503
|
Название: | Оцінка впливу живлення, програмного менеджменту годівлі на склад молока корів: літературний огляд |
Другие названия: | The assessment of the influence of nutrition, program feeding management on cow's milk warehouse: literature review |
Авторы: | Борщенко, В. В. Borshchenko, V. Кучер, Д. М. Kucher, D. Кочук-Ященко, О. А. Kochuk-Yashchenko, O. Лаговська, О. С. Lahovska, O. Марчук, Н. П. Marchuk, N. |
Ключевые слова: | молоко milk живлення nutrition білок white жир fat енергія energy годівля feeding концентрати concentrates |
Дата публикации: | 2021 |
Издатель: | Сумський національний аграрний університет |
Библиографическое описание: | Оцінка впливу живлення, програмного менеджменту годівлі на склад молока корів: літературний огляд / В. В. Борщенко, Д. М. Кучер, О. А. Кочук-Ященко [та ін.] // Вісн. Сумського нац. аграр. ун-ту. Сер. Тваринництво. – 2021. – Вип. 2(45). – С. 62–67. |
Аннотация: | Стаття присвячена дослідженню впливу живлення на склад молока корів на фермах, а також молочних підприємствах, які практикують повно-змішані раціони або використовують пасовищне утримання корів. Більшість господарств і фермерів, які займаються виробництвом молока, як правило, приділяють більше уваги надою молока, ніж компонентам молока свого стада. Однак споживачі та компанії, що виробляють молочну продукцію, та купують молоко на молочних фермах, більше зацікавлені в молочних компонентах, ніж у надоях молока. Слід зазначити, що виробництво молока з високим відсотком таких компонентів як жир та білок, як правило, більш прибуткове при його реалізації, ніж виробництво молоко з низьким відсотком зазначених компонентів. Проблеми якості молока більшості молочних фермерських господарств зумовлені неправильною годівлею тварин, яка в свою чергу впливає на склад молока. Тому недостатнє знання взаємозв'язку між живленням молочних корів та компонентами молока призводить до отримання низькоякісного молока з низьким рівнем молочних компонентів, та зниження рентабельності галузі молочного скотарства. Встановлено, що живлення впливає на кількість виробленого молока. Це дослідження свідчить, що живлення також впливає на компоненти молока. Слід практикувати такі стратегії годівлі, які забезпечують виробництво максимальної кількості молока високої споживчої якості. Будь-які зміни у загальному раціоні тварин у будь-який час повинні бути належним чином відкориговані та оцінені щодо їх впливу на компоненти молока молочних корів як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі для виробництва високоякісних молочних продуктів. The article is devoted to the study of the influence of nutrition on the milk composition of cows on farms, as well as dairy en-terprises that practice full-mix rations or use grazing cows. Most farms and farmers engaged in milk production tend to pay more attention to milk yield than to the milk components of their herd. However, consumers and companies that produce dairy products and buy milk on dairy farms are more interested in dairy components than in milk production. It should be noted that the production of milk with a high percentage of components such as fat and protein, as a rule, is more profitable in its implementation than the pro-duction of milk with a low percentage of these components. Problems with the quality of milk in most dairy farms are due to improper feeding of animals, which in turn affects the composition of milk. Therefore, insufficient knowledge of the relationship between the nutrition of dairy cows and milk components leads to low-quality milk with low levels of dairy components, and reduced profitability of the dairy industry. It has been established that nutrition affects the amount of milk produced. This study shows that nutrition also affects the components of milk. Feeding strategies should be practiced that ensure the production of the maximum amount of high-quality milk. Any changes in the general diet of animals at any time should be properly adjusted and assessed for their effects on the milk components of dairy cows in both the short and long term for the production of high-quality dairy products. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16503 |
ISSN: | 2708-4639 |
Располагается в коллекциях: | Статті
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|